Met 3 BMW’s in de 24 Hours of Zolder

Op de BMW M235i van QSR zijn Rodrigue Gillion, Luc Moortgat, Bart Ooms, Yannick Dupont en Dorian Kruger de rijders van dienst. (foto G. t'Serstevens)

Op de BMW M235i van QSR zijn Rodrigue Gillion, Luc Moortgat, Bart Ooms, Yannick Dupont en Dorian Kruger de rijders van dienst. (foto G. t’Serstevens)

Het QSR Team van Stefaan Schoonjans is aan een sterk jaar bezig en dat uit zich dan vooral in de resultaten die behaald werden bij de etmaalraces waaraan het team deelnam. Een klinkende klassenzege tijdens de 24H Dubai en een sterke podiumplaats – zelfs in een hoger klasse – anderhalve maand geleden bij de 24H Paul Ricard zijn daar de bewijzen van. Met de 24 Hours of Zolder zijn de troepen van Schoonjans dan ook al aan hun derde 24 uurs race van het seizoen toe. Maar liefst drie BMW’s zijn in Zolder van de partij onder de vlag van QSR Racing.

« Een BMW M235i in de klasse Belcar 3 en twee exemplaren van de BMW Clubsport, ingedeeld in klasse Belcar. Dat zijn dit jaar onze strijdwapens voor de 24 Hours of Zolder, » aldus teameigenaar Stefaan Schoonjans. « Op de #148 BMW M235i zijn Rodrigue Gillion, Luc Moortgat, Bart Ooms, Yannick Dupont en Dorian Kruger de rijders van dienst. Met dit vijftal en met een bolide die in eerdere 24 uurs races al toonde wat er mogelijk was, moeten we in staat zijn een goede wedstrijd af te werken. De concurrentie is zelden zo sterk geweest en de omloop is natuurlijk loodzwaar voor mens en machine, maar dat is voor elk deelnemend team zo. »

Mario Timmers, Patrick Zeeuws, Tim Michiels en Joel Uylenbroeck zullen het stuur van de BMW ClubSport met startnummer 257 delen.

Mario Timmers, Patrick Zeeuws, Tim Michiels en Joel Uylenbroeck zullen het stuur van de BMW ClubSport met startnummer 257 delen.

In de klasse Belcar 5 treedt het QSR Racing Team aan met twee wagens, beide van het type BMW Clubsport.

« Deze oerdegelijke wagens, onder de vertrouwde startnummers 57 en 257, moeten ook een rol van betekenis kunnen spelen in hun klasse, » gaat Schoonjans verder. « Met Jimmy De Breucker, Bart Van Haeren, Cédric Wauters en Bernard Claes op de wagen met nummer 57 en hun collega´s Mario Timmers, Patrick Zeeuws, Tim Michiels en Joel Uylenbroeck op de zusterwagen geflankeerd met startnummer 257 beschikken we over routiniers in de BMW Clubsport Trophy. In die Trophy scoorden we trouwens al sterk dit jaar, en dat willen we tijdens de 24 Hours of Zolder natuurlijk graag overdoen. »