Vier seconden tussen Mikkelsen, Neuville et Sordo

Sébastien Ogier a frappé deux fois un gros coup sur la Panzerplatte. (photo W. Weyens)

Sébastien Ogier heeft twee maal toegeslagen op de Panzerplatte.

Ditmaal was hij eerder bevoordeeld door zijn rol als « opener » op de wegen van Saarland, en Sébastien Ogier sloeg een ongetwijfeld beslissende kloof tijdens de tweede wedstrijddag van de Rally van Duitsland. Ogierde telde Andreas Mikkelsen definitief uit op de eerste doortocht op de 40 km lange Panzerplatte en bouwde zijn voorsprong uit tot 33″4, vooraleer de resterende 60 km proef van de laatste dag aan te vatten.

Thierry Neuville s'est bien battu mais il a commis quelques petites erreurs.

Thierry Neuville bood stevig weerwerk maar maakte enkele foutjes.

Andreas Mikkelsen was indrukwekkend van start gegaan maar zakte nadien wat weg in de loop van de tweede dag, waardoor Thierry Neuville en Dani Sordo konden naderen. De slotdag kondigde zich dus spannend aan met drie piloten die in amper vier seconden gegroepeerd zijn. Thierry Neuville was constant sneller dan zijn Spaanse teamgenoot maar enkele foutjes kostten hem de derde plaats, voor amper vier tienden, op de laatste proef van de dag.

Dani Sordo a dépassé Thierry Neuville samedi soir et ce dimanche matin, il a ravi la 2ème place à Mikkelsen.

Dani Sordo haalde zaterdag Thierry Neuville in en snoepte vanochtend de tweede plaats van Mikkelsen af.

Deze zondagochtend lieten beide Hyundai rijders elk een scratch noteren en domineerden ze Mikkelsen op de eerste twee proeven, waardoor de Noor naar de vierde plaats zakte. De kloof tussen het trio is nog steeds maar 4″1, het wordt een beklijvende finale.

Stéphane Lefebvre avait du mal à trouver ses marques en Allemagne. Il est sorti violemment de la route dans Panzerplatte. (photo C. Donier)

Stéphane Lefebvre vond zijn draai niet in Dutsland en ging zwaar van de baan op de Panzerplatte. (foto C. Donier)

Zaterdag konden de meeste privé piloten de eerste doortocht op de Panzerplatte niet afwerken, de proef werd geneutraliseerd na de zware crash van Stéphane Lefebvre. De bemanning kon niet onmiddellijk uit de DS 3 bevrijd worden. In het ziekenhuis werden Lefebvre en zijn copiloot Gabin Moreau enkele breuken en inwendige letsels vastgesteld maar ze verkeren niet in levensgevaar. Wij wensen hun veel sterkte in deze moeilijke momenten en een spoedig herstel.

Ghislain de Mevius livre une très belle course en Allemagne.

Ghislain de Mevius rijdt een knappe wedstrijd in Duitsland.

In tegenstelling tot Amaury Molle, uitgeschakeld op de eerste proef van beide wedstrijddagen, levert Ghislain de Mevius een zeer knappe prestatie af in WRC2 met zijn Fabia R5. Hij heeft momenteel de derde plaats in handen in WRC2 en de vierde in RC2 achter de twee officiële Skoda piloten, Esapekka Lappi en Jan Kopecky, en thuisrijder Armin Kremer, eveneens met een Fabia R5.

Andreas Mikkelsen reste en lice pour le podium face à Thierry Neuville et Dani Sordo. (photo C. Donier)

Andreas Mikkelsen blijft in de running voor het podium tegen Thierry Neuville en Dani Sordo. (foto C. Donier)