Kevin Demaerschalk met DS 3 R5 en Amaury Molle met DS 3 R3 Max

Na twee heel positieve deelnames in het Wereldkampioenschap (Monte-Carlo en Zweden), begint J-Motorsport volgend weekend in de Spa Rally aan een erg boeiend drieluik, waarna een week later wordt deelgenomen aan de Rallye des Ardennes en een week daarna volgt de volgende manche in WRC-2 in de Tour de Corse!

In Spa brengt het team twee DS 3’s aan de start, een R5 om vooraan mee te strijden met Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode, en een R3T Max waarmee Amaury Molle zijn progressie verder wil zetten.

De twee teams zullen een volledige dag testen. Kevin wil dan de ideale afstellingen vinden, terwijl Amaury kennis wil maken met zijn nieuwe wagen.

Kevin Demaerschalk is natuurlijk blij dat hij vijf rally’s kan rijden met de DS 3 R5. (foto B. Vanpoucke)

Kevin Demaerschalk kijkt uit naar zijn comeback aan het stuur van de DS 3 R5: « Dit jaar ben ik zeker dat ik vijf manches van het Kampioenschap van België kan rijden met die wagen. Daar ben ik heel blij mee, want vorig jaar heb ik niet voldoende kunnen rijden. Een heel positief aspect van mijn programma is het feit dat gekozen werd voor wedstrijden die ik al ken en die ik graag rijd. »

Kevin heeft misschien een gebrek aan ritme met de DS 3 R5, want in de Condroz Rally keerde hij terug naar de R3. Daarom keek hij uit naar de testsessie voor de wedstrijd: « Samen met mijn ingenieur hebben we die test gebruikt om de wagen zodanig te prepareren dat ik me goed voel aan het stuur. De DS 3 R5 is nog verder geëvolueerd sinds mijn laatste wedstrijd. Vorig jaar kreeg ik niet de tijd om het volledige potentieel van de R5 te benutten. Ik heb nog een grote progressiemarge met deze wagen. »

Amaury Molle wil een moeilijk seizoen 2016 doen vergeten. (foto B. Severins)

Amaury Molle is bijzonder gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging in R3 na een seizoen in R2: « Ik heb alles nog te ontdekken met de DS 3. Ik wil maximaal gebruik maken van de testdag georganiseerd door J-Motorsport om de wagen te leren kennen, een goed gevoel te krijgen aan het stuur en om afstellingen te vinden die passen bij mijn rijstijl. Deze R3 vergt een heel precieze en coole rijstijl. Dat zou me beter moeten liggen dan de R2, waarmee je voortdurend moet vechten. We zullen natuurlijk ook rekening moeten houden met de weersvoorspellingen. Er wordt regen verwacht dit weekend. Maar, ik ga er alles aan doen om me goed te voelen in de wagen in het begin van de wedstrijd. Ik ben een sportman. Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk meestrijden vooraan in de categorie. »

Amaury maakt zich geen zorgen over het feit dat hij zal moeten wennen aan een nieuwe copiloot: « Ik zal dit jaar samen met François Geerlandt rijden. Hij heeft veel ervaring. We hebben tijdens de verkenningen getest met het nemen van nota’s. Het klikt heel goed tussen ons. We hebben al een goede feeling samen. Ik denk dat François een belangrijke partner zal worden om mijn doel te bereiken in klasse RC3. Om ons doel te bereiken, rijden we de vijf rally’s die Kevin Demaerschalk ook zal afwerken. Indien nodig kunnen daar nog een of twee extra wedstrijden aan toegevoegd worden, maar dat zullen we beslissen na de Rally van Wallonië. Daar wil ik me in de kijker rijden, want die wedstrijd ligt het dichtst in de buurt van mijn sponsors. »

Kortom, J-Motorsport maakt zich op voor een mooi weekend in de Ardennen. Het is ook het begin van het nieuwe partnership van Kroon Oil, dat het team het ganse seizoen 2017 zal steunen.