Vier weken zijn er nog tot gaan tot de start van de Total 24 Hours of Spa 2017. Teams en piloten werken aan de laatste voorbereidingen voor het orgelpunt van de Blancpain GT Series en de Intercontinental GT Challenge. Tijdens de officiële Test Day op dinsdag 4 juli kan iedereen zijn indrukwekkende machine tonen op het circuit van Spa-Francorchamps.

Meer dan 60 wagens zullen te zien zijn op het circuit van Spa-Francorchamps voor in totaal acht uur aan testsessies. De deelnemers aan de Blancpain GT Series Endurance Cup zullen de piste niet voor zich alleen hebben want de teams die het tegen hen zullen opnemen in wat ongetwijfeld de grootste GT3 race ter wereld is zullen ook van de partij zijn.

Een van deze deelnemers is de # 00 Good Smile Racing & Team UKYO Mercedes-AMG, met aan het stuur voormalig F1 piloot Kamui Kobayashi. Het Duitse Bentley Team ABT zal voor de eerste keer proeven van de Blancpain GT Series, net als het KÜS Team75 Motorsport Bernhard dat een Porsche 991 GT3R inzet met onder andere Laurens Vanthoor aan het stuur, voormalig winnaar van de Total 24 Hours of Spa.

Voeg daar nog de deelnemers van het British GT Championship aan toe en het is duidelijk dat de officiële testdag een uitstekende gelegenheid is om de troepen te schouwen in aanloop naar de komende editie van de Total 24 Hours of Spa. De protagonisten zullen te zien zijn van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u00. De toegang voor het publiek is volledig gratis.