In een persbericht bevestigt DG Sport vandaag dat Spa Rally wel degelijk zal doorgaan op zaterdag 12 en zondag 13 december. De organisator wil de betrokkenen geruststellen nadat vorige week verschillende manches van het Belgian Rally Championship geannuleerd werden door de Covid-19 problematiek.

« Wij zijn geen waarzeggers, we kunnen dan ook onmogelijk voorzien hoe de gezondheidssituatie zal evolueren in ons land in de loop van de komende maanden », zegt Christian Jupsin, verantwoordelijke van DG Sport. « Zullen we toeschouwers mogen toelaten ? Zullen we het gebruikelijke grote rallyfeest kunnen organiseren ? Zal de wedstrijd moeten doorgaan achter gesloten deuren ? Eerlijk gezegd, we hebben er totaal geen benul van. Maar wat zeker is, is dat de deelnemers zich zullen kunnen uitleven op het parcours dat voor hen zal worden uitgestippeld. DG Sport is vastberaden om dit bizarre jaar 2020 op een positieve noot te eindigen, door iedereen die dat wil het plezier te bieden dat in de cockpit van een rallywagen valt te beleven… »

De Spa Rally zou oorspronkelijk in maart plaatsvinden, maar werd omwille van de lockdown uitgesteld. DG Sport zal de evolutie van de situatie analyseren op basis van de statistieken, de perspectieven en de verschillende maatregelen die worden genomen in het kader van deze pandemie.

« Wij willen trouwens de gemeentes bedanken die onze partners zijn in dit avontuur », vervolgt Christian Jupsin. « Het is gemakkelijk om alles te verbieden en af te gelasten, maar het is des te moediger om alles in het werk te stellen opdat de deelnemers en de fans het jaar mooi zouden kunnen afsluiten. »

Afspraak dus in Spa midden december ! Wie wil deelnemen aan de Spa Rally 2020 in het BRC, Criterium of VHRS wordt aangeraden niet lang meer te wachten want er zijn niet veel plaatsen beschikbaar.