De organisatie gaat door van de Marathon de la Route, gepland van 8 tot 11 juni tussen de Vogezen, de Jura, de Vercors en de Ardèche, met een officiële start in Nancy en een aankomst aan de voet van de Hospices de Beaune. Deze week voeren Joseph Lambert en Eric Chapa, die verantwoordelijk zijn voor de route, een tweede verkenning uit om de route definitief te valideren. Ondertussen hebben de 15 prefecturen die betrokken zijn bij de passage van de Marathon de la Route hun officiële goedkeuring gegeven, wat betekent dat alle elementen aanwezig zijn om een evenement van hoge kwaliteit te garanderen, een kenmerk van Trajectoire.

Aan de kant van de deelnemers is de trend bevestigd en de tevredenheid is er duidelijk…. « We flirten inderdaad met de 50 ingeschreven bemanningen, wat heel goed nieuws is », aldus Jean-François Devillers, organisator. « In feite zijn 48 auto’s al ingeschreven, terwijl verschillende bemanningen zich in het proces van reflectie of zelfs concretisering bevinden. Een paar uur na de aankondiging van de creatie van een categorie « Challenger » met minder beperkingen op het gebied van navigatie en sportproblemen, kwam de eerste renner naar voren. Dit is Nico Depondt, die in 1965 begint met zijn AC Cobra. Zodra de eerste toezegging is gedaan, zullen andere « Challenger »-concurrenten volgen… »

Met nog twee maanden te gaan voor de start van de Marathon de la Route 2019, is er veel opwinding voor Trajectoire, vooral omdat ING Ardenne Roads plaatsvindt in het laatste weekend van april, een chic lentesportevenement in Spa.