Goed een maand na zijn schitterende winst in de categorie LM GTE Am in de 24 Uur van Le Mans, staat er voor Dries Vanthoor een tweede 24-uursrace in een reeks van drie op het programma. De 19-jarige Limburger doet dat in de Belgische Ardennen, tijdens de Total 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld, meteen ook de vierde van vijf wedstrijden van de Blancpain GT Series Endurance. Met als teamgenoten de drievoudige winnaars van de 24 Uur van Le Mans André Lotterer en Marcel Fässler, tevens in de kleuren van Audi, start Dries als één van de medefavorieten voor deze keiharde wedstrijden. Wij stelden Dries drie vragen alvorens hij naar de Ardennen afreisde…

Dries, hoe zie je deze wedstrijd?

“De Total 24 Hours of Spa is een enorm belangrijke wedstrijd voor mij, maar ook voor Audi en het team WRT. Het is een heel andere wedstrijd dan Le Mans, want er staan alleen maar GT3’s aan de start, wat maakt dat je met 20 à 25 kanshebbers op de zege zit, de pro-wagens, in een veld van meer dan 60 bolides. Elk detail zal dus 24 uur lang belangrijk zijn en gezien de ervaring van mijn teamgenoten, het team WRT en Audi, behoren wij dus tot de medefavorieten. Dat betekent helemaal niet dat het een makkelijke opdracht wordt, dat besef ik maar al te goed. Spa is zo’n moeilijke race, bovendien lijken de weersomstandigheden op zijn minst wisselvallig te worden en dus wordt de strijd zeker nog spannender.”

 

Je deelt de Audi Sport Team WRT Audi R8 met twee wel heel erg bekende gezichten?

“Ik ben echt trots om te kunnen racen met twee rijders die voor Audi driemaal de 24 Uur van Le Mans hebben gewonnen. Marcel en André hebben een onwaarschijnlijk palmares, met niet alleen de zege in Le Mans, maar ook een wereldtitel uithouding WEC en vele andere overwinningen. Ik zal enorm veel van hen kunnen opsteken dit weekend, en ik denk dat we een sterk en homogeen team gaan vormen. Ons doel is uiteraard om vooraan te eindigen, minstens op het podium en uiteraard droom ik, net zoals alle andere rijders, van een zege in deze race, die voor ons uiteraard ook nog eens onze thuiswedstrijd is.”

En bovendien is er de broederstrijd?

“Inderdaad, mijn broer Laurens  zit in een andere wagen, van een ander Duits merk en op de piste zijn wij tegenstanders, niets meer en niets minder. Ik zou erg graag winnen, maar stel je voor dat ik dat doe terwijl mijn broer dan ook op het podium staat… (lacht).”