De DTM beleeft misschien zijn laatste seizoen want het is verre van zeker dat het zal overleven na het vertrek van Mercedes en de overstap naar een nieuw technisch reglement dat identiek is aan dat van de Japanse Super GT.

Maar dat deed niets af aan het spektakel dat de DTM fans dit weekend in Hockenheim voorgeschoteld kregen! De traditionele seizoensopener, de « Hockenheimring Baden-Württemberg », bood de tienduizenden toeschouwers spectaculaire en spannende races.

Op zaterdag verzilverde Gary Paffett zijn Pole Position door de eerste race van het seizoen te winnen met zijn Mercedes. De Brit haalde het met amper 1,5 seconde voorsprong op een andere Mercedes AMG bestuurd door Lucas Auer.

De derde plaats ging naar Timo Glock met een BMW.

Zondag was de BMW in Deutsche Post kleuren opnieuw voorin te vinden wat enkele ronden lang een schitterend duel met Paffett opleverde. Door elkaar meerdere keren in te halen bewezen Glock en Paffett dat het nieuwe aero reglement, met minder downforce en minder aero elementen, voor meer strijd en inhaalbewegingen zorgt.

Paffett moest uiteindelijk zijn meerder erkennen in Glock en in de laatste ronde zelfs in de Audi van Rockenfeller. Achteraf viel hij in de armen van zijn tegenstander.

De andere opvallende prestatie van de race kwam op het actief van de jonge Zweed Joel Ericksson te staan. De nieuwe beschermeling van BMW eindigde met zijn M4 DTM van het Mechelse RBM team op de vierde plaats!

Met voor beiden een overwinning en een podiumplaats op zak zijn Glock en Paffett uiteraard de grote winnaars van de eerste DTM meeting. En het spektakel ook uiteraard!

Foto’s DTM Media