Didier Duquesne en copiloot François Gheerlandt eindigden afgelopen zaterdag op een mooie zesde plaats in de TAC Rally, de derde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Voor de piloot uit Aalbeke zat er misschien iets meer in, maar een klein foutje in de openingsronde gooide roet in het eten.

“Ik ben zeker tevreden met de zesde plaats, maar inderdaad we verliezen op de derde proef een kleine minuut en dat kon ons toch wel een plaats binnen de top 5 hebben opgeleverd,” aldus Didier Duquesne na afloop van de wedstrijd.

Voor het team van Konvert was de TAC Rally van Tielt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en ook de eerste wedstrijd voor Didier met de Skoda van BMA. “Een fantastische wagen en een fantastisch team , maar deze Skoda Fabia vraagt een heel andere aanpak dan de Fiesta van vorig jaar. Als je onze tijden bekijkt zie je dat we een mooie progressie hebben gemaakt gedurende de wedstrijd, dus ik ben heel tevreden.”

Ook in het kamp van hoofdsponsor Konvert niets anders dan blije gezichten. “Het was voor ons een eerste kennismaking met de Rally van Tielt, met zoveel volks langs de proeven en de Skoda Fabia van Konvert die zonder kleerscheuren de finish bereikt kunnen we niet anders dan heel tevreden zijn,” besluit de verantwoordelijke van Konvert.

De volgende wedstrijd is de Sezoensrally in Bocholt midden mei.