De Belgische manche van het Wereldkampioenschap Rallycross op het Circuit Jules Tacheny in Mettet is een vaste afspraak geworden voor François Duval. Het circuit ligt op minder dan 50 km zijn voordeur en rallycross spreekt hem steeds meer dan. Ditmaal zal Duval het met een Peugeot 208 RX Supercar van het Schotse team Albatec Racing op 13 en 14 mei opnemen tegen de wereldtop!

« Ik ben verheugd dat ik opnieuw – dankzij de steun van Gordon Finest Beers, Valvoline en Jardiparc – van de partij kan zijn », lacht hij. « Het door Andy Scott geleide Albatec Racing is zeer gemotiveerd en ze lijken zeer tevreden over mijn komst. Ik zal in tegenstelling tot Sébastien Loeb en zijn teamgenoten niet over een fabrieksversie van de Peugeot 208 beschikken, maar het is een goede wagen en ik zal alles geven aan het stuur. »

Vorige jaar bereikte Duval met een Ford Fiesta de Finale waarin de zes beste piloten van het weekend het tegen mekaar opnemen. Maar « Dudu » weet dat het niet makkelijk zal zijn deze prestatie te herhalen…

« Het niveau in het Wereldkampioenschap Rallycross blijft stijgen », legt hij uit. « De constructeurs zijn steeds meer betrekken en de tegenstanders zijn piloten die uiteraard meer getraind en in het ritme zijn dan ik. Maar het belangrijkste is een leuk weekend te beleven, mijn supporters te plezieren en het beste van mezelf te geven. Ik zal een halve dag met de wagen kunnen testen, en eerlijk gezegd hoop ik dat het weer niet te goed zal zijn zodat het verschil in vermogen tussen de wagens genivelleerd wordt. In rallycross komt er ook wat geluk bij kijken, en ik hoop dat ik het aan mijn kant zal hebben. In ieder geval kijk ik er naar uit om op 13 en 14 mei in Mettet te rijden ! »