Een week voor het drukstbezochte evenement van de TCR Benelux kalender kan een nieuw tweetal worden toegevoegd aan de line-up. Simon Knap en Rob Severs vervoegen zich in het weekend van 20 en 21 mei bij het team van Bas Koeten Racing. Het Hollandse duo rijdt tijdens de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort in een fonkelnieuwe SEAT Leon TCR.

De Seat Leon die voor Simon Knap en Rob Severs ingezet wordt is echt fonkelnieuw.

Simon Knap (28) startte zijn circuitcarrière op 16-jarige leeftijd in de Formule Ford waarna hij op zijn twintigste de stap naar de GTs maakte. In de afgelopen jaren was Knap niet onverdienstelijk met de dikste GT3s actief in onder meer Blancpain Endurance Series en ADAC GT Masters en meer recent de European GT4 Series met de bekende oranje/witte BMW M3 en later de M4 GT4.

Knap: « Het is alweer een tijdje geleden dat ik met een voorwielaangedreven auto op het circuit gereden heb. Ik zal daar nog wel even aan moeten wennen, maar met goede coaching van de data-engineers verwacht ik het snel op te pakken. »

Rob Severs (29) is al meerdere jaren teamgenoot van Simon Knap en heeft de afgelopen jaren ook in de BMW M4 GT4 gereden in de European GT4 Series. Het Circuit Zandvoort kent Severs op zijn duimpje aangezien hij er vele kilometers aflegde in onder meer het Burando Production Open kampioenschap en het Winterkampioenschap.

Severs: « Net als Simon moet ik nog wel omschakelen naar een 350 PK sterke auto met voorwielaandrijving. Er worden 100.000 bezoekers verwacht op dit fraaie evenement, ik kan niet wachten om langs de volgepakte duinen en tribunes te rijden! »

Het team van Bas Koeten Racing zet in het weekend van 20 en 21 mei maar liefst vier auto’s in, een SEAT Leon TCR, een Renault Clio Cup en twee Audi RS 3 LMS TCR auto’s.