Na de sterke Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de Formido Finale Races, komt er in de finale van TCR Benelux een Belgisch-Nederlands duo aan de start op het Belgische Circuit Jules Tacheny de Mettet. Nederlander Willem Meijer (16) zal er de #6 SEAT Leon TCR van het Nederlandse Ferry Monster Autosport delen met Belg Mathieu Detry (19).

tcr-seat-ferry-monster-autosport

Willem Meijer won dit jaar een zitje in de Nederlandse CityBug Cup en een plaats in de KNAF Academy, het opleidingsprogramma van de KNAF voor jonge ambitieuze rijders die hun eerste stappen in de autosport maken. De CityBug Cup wordt georganiseerd door Johan Kraan Motor met ondersteuning van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en is een instapklasse met dondersteentjes, zoals Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107.

tcr-willem-meijer

Op basis van zijn goede inzet en resultaten, achtte de KNAF Academy het ogenblik rijp om Willem een stapje voorwaarts te laten maken en hem voor de finale van TCR Benelux te koppelen aan Belg Mathieu Detry. Het heet geen toeval dat ook Detry zijn eerste stappen zette via een talentenjacht en slechts nipt naast het zitje greep van de SEAT TCR van het RACB National Team waarmee Sam Dejonghe en Denis Dupont dit jaar aantreden in TCR Benelux.

tcr-mathieu-detry

Willem kreeg al eerder de gelegenheid test te rijden in een SEAT TCR van het Nederlandse Bas Koeten Racing, terwijl Mathieu in dezelfde SEAT #6 van Ferry Monster Autosport knap 3de eindigde in zijn TCR-debuutrace op Circuit Park Zandvoort.

tcr-seat-ferry-monster-autosport-2