Olivier Collard zorgt voor een mooie verrassing: de trouwe deelnemer aan de Rallye de Wallonie, waar hij de laatste jaren aan de start stond met zijn eigen Mitsubishi Lancer Evo X, zal eind volgende week zijn debuut in de R5 categorie maken met een in Italië gehuurde Skoda Fabia R5.

Olivier Collard zal de R5 categorie ontdekken in Namen. (Foto Jordan Dozin)

Sinds vorige week zijn er nog enkele R5’s bijgekomen op de mooie deelnemerslijst van de vierde manche van het Belgian Rally Championship, te beginnen met Cédric Cherain die zich op de valreep ingeschreven heeft met een Skoda Fabia R5. Meteen een kandidaat voor de overwinning!

Na een kennismaking in Tielt aan het stuur van dezelfde wagen zal David Bonjean ook één van de smaakmakers van de wedstrijd zijn met een Skoda Fabia R5, net als Steve Matterne die dus een wedstrijd toevoegt aan zijn programma met de Skoda afkomstig van BMA.

Ghislain de Mevius daarentegen is van de deelnemerslijst verdwenen, een onrechtstreeks gevolg van de nakende opening van de Wavre Indoor Karting.

Na de TAC Rally zal Achiel Boxoen opnieuw van de partij zijn met de Fiesta R5 van het Floral team. (Foto Jérôme Deskeuvre)

Het JobFIXers zal voltallig aanwezig zijn met de drie Ford Fiesta R5’s van Philip Cracco, Pieter-Jan Michiel Cracco en Achiel Boxoen.