Enige vertegenwoordiger van J-Motorsport in de Omloop van Vlaanderen

Door de afwezigheid van Freddy Loix, die al verzekerd is van de nationale titel 2016, hebben outsiders en vooral ambitieuze jongeren de kans zich in de kijker te rijden in de Omloop van Vlaanderen, de zevende manche van het Belgisch rallykampioenschap (BRC). Maar, Kevin Demaerschalk liet J-Motorsport weten dat hij niet het vereiste budget gevonden heeft om deel te nemen aan de wedstrijd in Roeselare.

« Ik vind het jammer, maar ik kon niet meer doen voor Kevin, » vertelt Jourdan Serderidis, samen met Fred Miclotte de baas van J-Motorsport. « We doen al veel om hem te helpen. Daarom heb ik, in samenspraak met Citroën Racing, aan Emil Bergkvist voorgesteld om in Roeselare te rijden. Hij was heel ontgoocheld dat hij de Rally van Duitsland niet kon rijden. Emil greep meteen zijn kans. »

Om de jonge Zweedse belofte in de best mogelijke omstandigheden aan de start te brengen, organiseerde J-Motorsport woensdagochtend in Erquelinnes een kleine testsessie.

BergkvistE portr 1« De wegen die we gebruikten waren ongetwijfeld hobbeliger dan de proeven in de omgeving van Roeselare, maar het gaf me wel de kans ritme op te doen. Elke kans om te rijden is meegenomen, » vertelde Emil. « We hebben verschillende afstellingen voor de ophanging geprobeerd en ik ben heel tevreden over het resultaat. Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan. »

Het is duidelijk dat Bergkvist blij is dat hij de Omloop van Vlaanderen kan rijden…

« Ik hou ervan te rijden op asfalt. In Scandinavië rijden we vaak op onverhard en sneeuw. Vorig jaar kon ik met Opel redelijk veel en goed rijden op asfalt in het Junior Europees kampioenschap en in Duitsland. Het is een beetje zoals op ijs… Wanneer je de grip verliest, gaat het meestal niet goed… Ik vind die uitdaging zelfs opwindender dan op onverhard. »

Vorig jaar reed Emil in Wervik en in Ieper, maar hij moet het parcours van de Omloop van Vlaanderen nog ontdekken.

« Ik heb de onboards van de organisatie bestudeerd, maar dat geeft nooit het gevoel in de auto weer. Het startveld is heel hoogstaand. Ik ga zo goed mogelijk presteren, zonder een resultaat voorop te stellen. Ik hoop gewoon dat de mensen van J-Motorsport tevreden zullen zijn. »