Afgelopen weekend werd de prestigieuze Acropolis Rally gereden, de derde manche van het Europees Kampioenschap Rally.

In Lamia liet Alexey Lukyanuk eens te meer zijn snelheid zien. De Rus verloor 12 seconden op de superspecial vrijdagnamiddag door een lekke band maar veegde de vloer aan met zijn tegenstanders op de lange tweede proef, Thiva, waar hij op 30,5 km 44″5 sneller was dan zijn dichtste achtervolger Eyvind Brynildsen. Achter de Noor bleven de verschillen beperkt met Nordgren, Magalhaes, Tsouloftas en Protasov gegroepeerd in vier seconden.

Zaterdagochtend zette Lukyanuk opnieuw een snelste tijd neer alvorens alles te verliezen toen hij de ophanging en de transmissie van zijn Ford Fiesta R5 beschadigde. De rus moest opgeven en herstartte op de laatste dag voor de eer in Rally2.

Lukyanuk was de snelste in Griekenland, maar dat volstond niet. (Foto Gregory Lenormand / DPPI)

De leidersplaats kwam in de handen van Bruno Magalhaes terecht. Op het zware parcours draaide de rally op een slijtageslag uit maar de Portugees controleerde zijn wedstrijd perfect en behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen 2018 in het ERC.

Magalhaes profiteerde optimaal van het overenthousiasme van Lukaynuk (Foto Gregory Lenormand / DPPI)

Achter de onaantastbare Portugais nam Norbert Herczig de tweede plaats over van de Pool Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5) die ver wegzakte in het klassement na een lekke band. De Hongaar behaalde zo een knappe tweede plaats.

Met zijn Skoda tekende Norbert Herczig voor de tweede plaats (Foto Gregory Lenormand / DPPI)

Achter Herczig ging de derde plaats naar een andere Pool, Hubert Ptaszek, waardoor Skoda het volledige podium voor zijn rekening nam.

Foto Alexandre Guillaumot / DPPI

De vierde plaats was voor Eyvind Brynildsen die aan de voet van het podium eindigde met zijn Ford Fiesta R5 ondanks een lekke band en een defecte intercom die hem enkele minuten kostten.

De top 5 werd vervolledigd door de Skoda van de Cyprioot Galatariotis, ruim voor de twee andere Fabia R5’s van Grzyb en Jourdan Serderidis.

Met hun Skoda Fabia R5 van het SXM team lieten Jourdan Serderidis en Fred Miclotte de identieke wagens van Orhan Avcioglu en Paulo Nobre achter zich.

Foto Gregory Lenormand / DPPI

De volgende afspraak voor het ERC is in Cyprus van 15 tot 17 juni.