In de loop van het vorige seizoen maakten we ons op een bepaald moment zorgen over de toekomst van het Europees Kampioenschap Rally, maar het ERC leeft dit jaar opnieuw op.

Komend weekend vindt de eerste manche plaats op de Azoren. Op de Portugese archipel in het hart van de Atlantische Oceaan worden niet minder dan 28 R5’s aan de start verwacht!

Een gevarieerd deelnemersveld voor de openingswedstrijd van het ERC. (Foto Gregory Lenormand/DPPI)

Deze opwaardering van het ERC is de vrucht van het werk van de promotoren die dit jaar innoveren met een Junior U28 kampioenschap voor piloten met een R5 en een Junior U27 titel voor R2 piloten.

Op het eiland van Sao Miguel zullen negen « U28 Juniors » het opnemen tegen de vaste waarden van het ERC zoals Kajetanowicz en Lukyanuk (Fiesta R5), maar ook de lokale specialisten zoals  Moura, Meireles, Magalhaes, Barbosa, Barros, Rodrigues, Castro en Salvi.

In Junior U28 zal de strijd uitgevochten worden tussen de Skoda’s van Griebel, Sirmacis, Gryazin en Cerny, de officiële Peugeots van Suarez en Lopez en de Fords van Moffett, Kasperczyk en Rego.

De Azoren: een schitterend parcours, een decor als een postkaart en dit jaar ook een schitterend deelnemersveld! (Foto Jorge Cunha/DPPI)