Van 2 tot 4 juni vindt de derde manche van het Europees Kampioenschap Rally plaats, de Seajets Acropolis Rally. Na de Azoren en de Canarische eilanden bereikt het kampioenschap het vasteland voor een van de meest befaamde wedstrijden op de Europese kalender.

Als leider van het ERC na zijn overwinningen op het onverhard van de Azoren en zijn podium op het asfalt van de Canarische Eilanden zal Bruno Magalhaes met nr 1 van start gaan. Dankzij de steun van de partner van de wedstrijd kan de Portugees zijn leidersplaats verdedigen aan het stuur van een Skoda Fabia R5.

Kajto wil zijn eerste seizoenszege behalen in ERC.  Foto Jorge Cunha / DPPI

Magalhaes zal het opnemen tegen Europees titelverdediger Kajetan Kajetanowicz, die trouw blijft aan zijn Ford Fiesta R5 verdedigt nog steeds de kleuren van Lotos. Na een zwaar ongeval tijdens een test in Rusland zal die andere trouwe ERC deelnemer, Alexey Lukyanuk, winnaar op de Canarische Eilanden, niet naar Griekenland afreizen.

Een uitstekend seizoensbegin voor Bruno Magalhaes in het ERC. Foto Alexandre Guillaumot / DPPI

Op de deelnemerslijst van de Acropolis 2017 duik er nog een derde favoriet van formaat voor de eindzege op: Nasser Al-Attiyah zal van de partij zijn met en Fiesta R5. Op dit soort terrein is de Qatari steeds een te duchten tegenstander.

Andere deelnemers met een R5 zijn de snelle Nikolay Gryazin, Grzyb, Tlustak, von Thurn und Taxis (met onze landgenoot Bjorn Degandt), Philippedes en Rendina (allen met Skoda), en de Turk Murat Bostanci met zijn Ford.

In R5 zijn de Skoda’s numeriek in de overmacht. Foto Jorge Cunha / DPPI

12 proeven staan op het programma van de Seajets Acropolis Rally voor in totaal 230km tegen de chrono.