Het Europees Junior Kampioenschap is ongetwijfeld één van de successen van de laatste jaren. Na Stéphane Lefebvre in 2014 en  Emil Bergkvist in 2015 werd Marijan Griebel in 2016 tot winnaar gekroond met zijn Opel Adam R2.

Als beloning mocht de jonge Duitser aan de Rally van Cyprus deelnemen met een Skoda Fabia R5, waar hij zich meteen onderscheidde.

In 2017 wordt het Junior ERC Kampioenschap in twee divisies gesplitst. De eerste, het U27 Junior ERC (voor Under 27, de maximumleeftijd van de piloten), blijft voorbehouden aan wagens uit de R2 categorie. Parallel zal Eurosport Events ook een U28 Junior ERC organiseren!

03 SIRMACIS Ralfs SIMINS Arturs SKODA Fabia R5 Action during the 2016 European Rally Championship ERC Azores rally, from June 2 to 5, at Ponta Delgada Portugal - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Het U28 Junior ERC moet een tussenstap vormen op weg naar de top van de rallysport en staat open voor piloten jonger dan 28 jaar, die met een R5 aan de start staan!

Net als voor het U27 Junior ERC wordt het U28 Junior ERC over 6 manches van het ERC 2017 verreden: Azoren, Canarische Eilanden, Barum, Roma Capitale, Liepäjä en de laatste manche van het kampioenschap, waarschijnlijk de Condroz Rally.

05 GRIEBEL Marijan and WINKLHOFER Pirmin SKODA FABIA R5 action during the 2016 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from october 7 to 9 at Nicosie, Cyprus - Photo Thomas Fenetre / DPPI

De laureaat van het U28 Junior ERC zal een zeer interessante prijs winnen want hij mag in 2018 aan een Europese ronde van het Wereldkampioenschap Rally deelnemen in het kader van de cup voor privé piloten aan het stuur van een WRC versie 2016. Een uitstekende gelegenheid om zich te laten opmerken bij de constructeurs, maar ook om een brug te bouwen tussen het Europees Kampioenschap en het Wereldkampioenschap.