Elfyn Evans heeft als eerste Britse piloot ooit de enige 100% winterse rally van het WRC op zijn naam geschreven. De Welshman was in Zweden 12″7 sneller dan wereldkampioen Ott Tänak die de enige niet-Toyota rijder in de top 4 werd en toonde dat zijn ongeval in de Monte-Carlo geen sporen achtergelaten heeft. Achter Evans volgende niet de Toyota van Ogier, maar wel die van zijn 19-jarige teamgenoot Kalle Rovanperä die met een Scratch op de Power Stage de laatste podiumplaats van zijn meer ervaren teamgenoot afsnoepte met 3″4 verschil.

 

 

8″8 verder op de vijfde plaats volgde de beste Ford, bestuurd door Esapekka Lappi, voor Thierry Neuville. Dat volstond voor onze landgenoot om samen met Evans de leiding in handen te houden in de WK tussenstand, ook al is de Toyota rijder eerst gerangschikt omdat zijn 3e plaats in Monte-Carlo beter is dan de 6e van Neuville in Zweden.

Craig Breen eindige zevende met de derde Hyundai, voor Teemu Suninen (Ford), Takamoto Katsuta (Toyota) en de winnaar in WRC3, Jari Huttunen (Hyundai i20 R5).

De volgende afspraak brengt de deelnemers naar de in Léon gebaseerde Rally van Mexico, van 12 tot 15 maart.