De tweede manche van het Franse Formule 4 kampioenschap heeft Ugo de Wilde geen windeieren gelegd. Op het mythische stratencircuit van Pau behaalde hij waardevolle punten in de strijd voor de titel.

De jonge Brusselaar had zich als derde gekwalificeerd voor Race 1. Hij nam geen risico’s en eindigde ook op die plaats, achter de Braziliaan Caio Collet en de Monegask Arthur Leclerc.

Maar daar bleef het niet bij voor de Wilde. Vanop de achtste plaats gestart in Race 2, wegens het principe van de omgekeerde grid, werkt hij zich op naar de zesde plaats op een circuit waar inhalen geen makkelijke opdracht is. Er stond wel een andere Belg op het podium in deze race, RACB piloot Ulysse de Pauw eindigde tweede, zijn eerste podiumplaats in het kampioenschap.

De Wilde startte in Race 3 opnieuw vanop de derde plaats en liet meteen Leclerc achter zich. De race werd stilgelegd met een rode vlag omdat de regen zijn opwachting maakte terwijl iedereen op slicks gestart was. Voor de Wilde werd het opnieuw een tweede plaats achter Collet.

In het kampioenschap heeft de Wilde maar drie punten achterstand op zijn Braziliaanse tegenstander. De volgende manche is over drie weken op Spa-Francorchamps in het kader van de Spa Euro Race.