De kalender van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium 2019 werd eind deze week onthuld. In vergelijking met vorig seizoen staat er voor de tweede jaargang van dit kampioenschap één manche meer op het programma.

Het seizoen zal in Nederland op gang geschoten worden met een eerste meeting in Zandvoort in het kader van de Familiedagen voor de ogen van meer dan 100.000 toeschouwers. Daarna volgen de eerste races in België op het circuit van Zolder in het kader van de Superprix en in Spa tijdens de Spa Euro Race. De Fiesta Sprint Cup Belgium trekt vervolgens naar het TT Circuit Assen voor de populaire Gamma Racing Days. Francorchamps vormt het decor voor de vijfde meeting en de finale zal net als in 2018 op het circuit van Assen plaatsvinden tijdens de Finales Races.

Ook in 2019 zal de Fiesta Sprint Cup Belgium meerdere malen de piste delen met zijn Nederlandse tegenhanger. Volgens informatie afkomstig van verschillende piloten zouden deze « derby’s » plaatsvinden tijdens de openingsmanche in Zandvoort en de twee meetings in Spa. De eerste afspraak in Assen in Augustus is nog niet helemaal vastgelegd en kan nog vervangen worden door een ander circuit.

  • Familiedagen – 17-19 mei – Circuit Zandvoort (met Fiesta NL)
  • Würth Superprix Zolder – 31 mei/2 juni – Circuit Zolder
  • Spa Euro Races – 21-23 juni – Circuit Spa Francorchamps (met Fiesta NL)
  • Gamma Days – 16-18 augustus – TT Circuit Assen (Te bevestigen)
  • 500 Tours de Spa – 4-5 oktober – Circuit Spa Francorchamps (met Fiesta NL)
  • Finale Races – 18-20 oktober – TT Circuit Assen