Hyundai Motorsport heeft vanochtend zijn line-up voor de komende Rally van Finland onthuld. De teamgenoot van Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen luistert ditmaal naar de naam… Craig Breen. De voormalige Citroënpiloot keert dus terug in het Wereldkampioenschap Rally en krijgt een welverdiende tweede kans op het hoogste niveau.

Al enkele weken was geweten dat de Koreaanse constructeur een oplossing zocht voor zijn derde wagen omdat Dani Sordo en Sébastien Loeb liever niet aan deze zeer specifieke en snelle wedstrijd deelnemen.

Wie kwam er dan in aanmerking voor de derde officiële Hyundai i20 Coupé WRC ?

Jari Huttunen werd de laatste maanden even overwogen, maar het is duidelijk dat de 25-jarige Fin nog iets te kort komt – of te onstuimig is – voor deze uitdaging, ook al heeft hij al twee WRC rally’s gereden met een Koreaanse WRC.

Eind vorig seizoen kreeg Hayden Paddon de vraag om het team te vervoegen in Finland. Deze one-shot werd door de Nieuw-Zeelander publiekelijk als « onvoldoende » afgedaan op sociale media, wat niet onlogisch was aangezien hij op een uitgebreid programma hoopte. Daarbij verloor hij evenwel het structureel gebrek aan officiële wagens uit het oog.

En op diezelfde sociale media reageerde Paddon vandaag op de nominatie van Craig Breen in Finland. Nadat hij zich eerst afvroeg of het om een aprilvis ging ontkende de voormalige teamgenoot van Neuville bij Hyundai dat hij enkele maanden geleden een aanbieding van Hyundai afgewezen had, en gaf hij aan dat hij spijtig vond dat hij niet « overwogen » werd voor deze vervanging. Een merkwaardige reactie van iemand die de rol van « Hyundai ambassadeur » vervult…

Als voorbereiding op de Rally van Finland zullen Craig Breen en Paul Nagle ook van start gaan in de Rally van Estland, waar nog een Hyundai i20 Coupé WRC ingezet wordt voor Andreas Mikkelsen. De Ford Fiesta WRC van Elfyn Evans en Citroën C3 WRC Esapekka Lappi zullen eveneens van de partij zijn.