Jean-Eric Vergne toonde zich oppermachtig in de ePrix van Parijs. De Fransman ging in eigen land met de zege aan de haal en vergrootte opnieuw zijn voorsprong in het kampioenschap. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de Techeetah 31 punten voorsprong op Sam Bird die derde eindigde in de Franse hoofdstad, een goed resultaat maar ook niet goed genoeg.

De Renault Power Unit in de eenzitter van Vergne presteert beter dan de DS van de Brit, wat zijn kansen niet ten goede komt. In Formule E is echter alles mogelijk. De andere piloten kunnen enkel op een mirakel hopen. Félix Rosenqvist (Mahindra) en Sébastien Buemi (Renault-e.dams) hebben respectievelijk 61 en 77 eenheden achterstand.

Lucas di Grassi (Audi Sport Abt), Daniel Abt (Audi Sport Abt), Nelson Piquet Jr (Jaguar), Mitch Evans (Jaguar) en André Lotterer maken mathematisch nog kans op de titel, maar tenzij Vergne door de mand valt in Zurich, Berlijn en New York zijn hun kansen utopisch.

En Jérôme d’Ambrosio ? De piloot van Dragon nam een slechte start in Parijs en eindigde pas twaalfde. De Brusselaar staat momenteel zeventiende in het kampioenschap met twaalf punten. Gezien de zwakke prestaties van zijn wagen is de kans reëel dat d’Ambrosio tot op het einde van het seizoen een figurantenrol blijft spelen…