De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar Racing) heeft zaterdag de Prix van Rome gewonnen, de zevende manche van het Formule E kampioenschap, na een intens duel met André Lotterer (Techeetah). Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) eindigde derde en behaalde daarmee zijn eerste podiumplaats in het kampioenschap. De achtste plaats was voldoende voor Jérôme D’Ambrosio (Mahindra Racing) om de leiding te nemen in het kampioenschap. Vandoorne was vanop de vierde plaats gestart terwijl d’Ambrosio pas op de 19e plaats aan zijn race was begonnen.

Een aanrijding in de eerste ronde zorgde voor een rode vlag en een herstart. Vandoorne won al snel een plaats terwijl Evans en Lotterer tot aan de meet voor zege vochten. Evans behaalde met een klein verschil zijn eerste Formule E overwinning en wordt daarmee de zeven verschillende winnaar in evenveel races dit seizoen. Achter dit duo eindigde Vandoorne voor het eerst in de punten en meteen op het podium. Zijn beste resultaat tot nu toe was een zestiende plaats in de openingsmanche in Ad Diriyah.

Jérôme D’Ambrosio voert het kampioenschap aan met 65 punten, één punt meer dan de Portugees Antonio Felix da Costa (BMW Andretti). Lotterer (62) en Evans (61) volgen op korte afstand. Vandoorne, die zijn eerste drie punten scoorde met de Pole Position in Hong Kong, is veertiende met achttien eenheden.

De volgende ePrix vindt op 27 april plaats in Parijs.