Nog 5 rally’s op het programma van de Brusselaar dit jaar

Hoewel hij grootste deel van zijn palmares op het circuit bij elkaar reed is Frédéric Bouvy sinds een paar jaar ook een ontzettende grote rallyfan. En de Brusselaar kan aan het stuur van een Porsche zijn hartje helemaal ophalen… en tegelijk de toeschouwers in vervoering brengen met de unieke sound van de 911.

Kronos Porsche Centre is al lang de partner van de veelzijdige rijder op circuit, en nu ook op de rallywegen. Dit jaar was de combinatie al te zien in Historic, met een mooie zesde plaats in de Legend Boucles @ Bastogne aan het stuur van een Porsche 911 RS 2.7. Maar nadien ook in de moderne rally’s, waar Fred veel van zich liet spreken! Met zijn Porsche 997 GT3, en Jean-Louis Hottelet aan zijn zijde, wist de onvermoeibare vijftiger zich heel recent in de top-5 van de Spa Rally te rijden.

Het duo komt ook nog bij drie andere wedstrijden van het Belgisch kampioenschap in actie: de Rally van Wallonië, de East Belgian Rally en de Condrozrally. Daarnaast staan er ook nog deelnames aan de Rallye de la Haute Senne en de Rallye des Crêtes op het programma, twee regionale wedstrijden.

« Rally, dat is puur plezier, » glimlacht Fred. « Op smalle, hobbelige en modderige wegen een Porsche 997 GT3 weten te temmen is geen geringe uitdaging, maar net dat maakte het zo amusant. Ik ben gek op die challenge en ik denk dat mijn resultaten bewijzen dat ik al heel wat vooruitgang heb geboekt. En dat enthousiaste publiek, daar kan je alleen maar bij om zijn! (B. Verstraete; foto’s Jo Dozin, L. Nautet & G. t’Serstevens)