Na gesprekken met de verantwoordelijken van het WRC en de constructeurs heeft de Autosport Wereldraad van de FIA gestemd voor het behoud van de huidige motorspecificaties met zicht op de in gebruik name van nieuwe milieuvriendelijkere wagens.

Er zullen maatregelen genomen worden om de kosten voor ontwikkeling, productie en gebruik van deze motoren te beperken. Dit pakket omvat onder andere een vereenvoudigde turbo, een beperking van het aantal motoren per jaar en het bevriezen van de specificatie van talrijke onderdelen die aan het huidige reglement beantwoorden.

Het voornaamste gespreksonderwerp was het behoud van de 1.6l turbo motoren met rechtstreekse injectie of de omschakeling naar gelijkaardige maar minder krachtige R5 blokken die in Rally2 gebruikt worden.

De FIA kondigde eveneens de selectie van Compact Dynamics aan als exclusieve leverancier van hybride elementen voor toekomstige Rally1 wagens voor een periode van drie jaar (2022-2024). Het Duits bedrijf, dat eveneens actief is in Formule 1, WEC en Formule E, werd door de FIA gekozen naar aanleiding van een in december vorig jaar gelanceerde aanbesteding.