Het is nu ook officieel: na zijn titel van Frans kampioen F4, zal de jonge Gilles Magnus nu overstappen naar de Northern European Cup Formula Renault 2.0 met het gereputeerde R-ACE GP, het team dat in 2016 met Max Defourny een andere jonge Belg in huis had.

We zijn zeer gelukkig dat we tot een akkoord zijn gekomen met een van de beste teams van het kampioenschap, wat altijd enorm belangrijk is”, aldus de 17-jarige Antwerpenaar. “De FR2.0 NEC is een logische stap na de F4. Na de goede testen in FR2.0 op de omloop van Estoril in Portugal, hebben we de beslissing genomen om verder te gaan in de filière van Renault. De organisatoren hebben ons goed onthaald en in april beginnen we er aan, samen met de TCR Benelux. Vervolgens gaan we naar Zandvoort tijdens de meeting Max Verstappen, Monza, Assen, Paul Ricard, de Nürburgring en dan volgt de finale op Hockenheim einde september.”

 

De RACB Rookie van het jaar weet dat de FR2.0 iets geheel anders is dan de F4 vorig jaar.

Het gaat heel wat sneller dan de eerste eenzitter waar ik mee reed, zo’n tien seconden per ronde op een omloop als Spa. Dat is een goede referentie want ik heb er al met een FR2.0 kunnen rijden”, gaat de jonge Vlaming verder. “We hebben twee versnellingen meer en hebben ook zo’n 50 paarden extra onder de motorkap. Ook kan je heel wat meer zaken afstellen en regelen dan in een F4. Ik zal dus veel moeten leren. Ook de remmen zijn krachtiger en de aerodynamica is ook veel beter.

De eerste testen met het team uit La Rochelle in Frankrijk zijn voorzien voor het begin van maart in Monza.

“We hebben meerdere testdagen voor het seizoen, wat voldoende zou moeten zijn”, aldus nog Gilles.

Wat is het doel dit seizoen? “Moeilijk te zeggen, want ik ken de tegenstand eigenlijk niet. Ik wil nog steeds winnen en goede resultaten laten optekenen. Ik wil verdergaan op mijn elan van 2016.”

Met in het achterhoofd de Eurocup FR2.0 voor 2018?

“Dat zou ideaal zijn, we hebben het er al over gehad met het team. Nu alles komt op zijn tijd, ik heb geen carrièreplanning van 5 seizoenen. Ik droom ook, uiteraard en als ik zie wat Stoffel Vandoorne vandaag doet, dan mag ik verder dromen. Nu goed, we pakken ieder seizoen aan, met de budgetten die we hebben. We zullen wel zien waar we uitkomen. Ik kijk enorm naar mijn debuut in de NEC uit en dat zeker omdat het voor eigen publiek in Francorchamps is.”