Grégoire Munster was afgelopen weekend nog maar aan zijn tweede rally met een R5 toe, maar dat weerhield hem er niet van om samen met Louis Louka de Rallye Hivernal du Devoluy op zijn naam te schrijven. Munster stond uiteraard met een R5 van het BMA team aan de start in deze wedstrijd.

Munster zette de eerste snelste tijd neer maar moest op KP2 de Fabia R5 van Matthieu Margaillan voorlaten. Vanaf KP3 verscheen hij weer bovenaan de tabellen, tot Margaillan op de eerste proef op zondag weer kwam opzetten en Munster ook nog eens 2 minuten te laat inklokte nadat hij op de verbinding in de sneeuw had vast gestoken. Pas op de laatste proef heroverde de zoon van « Big Bernie » opnieuw de leiding om uiteindelijk te winnen met amper 1″8 voorsprong. Een prestatie die opnieuw aantoont dat de appel niet ver van de boom gevallen is, voor zover dat nog nodig was.

Het podium werd volledig ingepalmd door Skoda met Margaillan op de tweede plaats en Nicolas Hernandez op het laagste podiumtrapje. De eerste rally van de VW Polo R5 van BMA, toevertrouwd aan de Fransman Bertrand Pierrat en André Leyh, eindigde op KP6 toen de Polo naast de baan belandde.