Een fraai deelnemersveld van 34 Porsches 911 GT3 Cup

Spa-Francorchamps wordt beschouwd als “het mooiste circuit ter wereld” en deed zijn reputatie alle eer aan in het kader van de Spa Euro Race. En afgaande op het spektakel dat de deelnemers van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux leverden, is het 7 km lange parcours in onze Ardennen op maat gesneden voor de spectaculaire merkencup. En vice-versa. Begeestering en adembenemende races leidden tot succes voor Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Alexandre Jouannem (DVB RACING), evenals voor Pierre Piron en Jörn Schmidt-Staade in het Klassement voor Gentlemen.

De concurrenten van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kregen dit keer het gezelschap van de rijders van de Challenge Centraal Europa. Dat leverde een fraai deelnemersveld van 34 Porsches 911 GT3 Cup op ! Terwijl de gastrijders Robert Lukas en Dylan Pereira de pole positions realiseerden in beide manches, waren Dylan Derdaele en Alexandre Jouannem toch de snelsten in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

DSCF2490

Een echte Rookie

In mei laatstleden was Dylan Derdaele reeds de snelste van de deelnemers van de GT3 Cup Challenge Benelux. Maar toen moest hij nog zijn meerdere erkennen in enkele concurrenten van de Porsche Carrera Cup France. Dit keer wist de Limburger wel het algemene klassement te winnen in de eerste manche. « Parys en Eisemann, twee deelnemers van de Cup Challenge Centraal Europa, hebben het me zeer moeilijk gemaakt, maar ik ben erg trots hen te hebben afgehouden tot het einde, » zegt hij.

Pierre Piron (Mediacom) bevestigde de goede vorm van de Benelux-piloten door 2e te eindigen, en zo de klasse B te winnen. « Ik verwachtte deze lichte regen. Daarom koos ik opzettelijk voor een lagere bandenspanning en dat heeft gerendeerd. »

Op het derde trapje van het podium stond een echte Rookie in de persoon van Romain Degeer (Speedlover). « Wat een entree, als je weet dat ik vanaf de 20e plek op de startgrid vertrok, » juichte de jonge piloot.

DSCF4014

Alexandre Jouannem moest opgeven in de eerste manche (net als Koen Wauters), maar nam weerwraak in de twee manche die zonder twijfel de mooiste race van het weekend werd! Hij profiteerde van een aanrijding in de laatste ronde tussen de twee Dylans, Derdaele en Pereira, om te zegevieren. « Wat een race !, » glunderde hij. « Het verschil vooraan bedroeg nooit meer dan een seconde … Zo hoort autosport te zijn! »

Dit was een prachtige afsluiter van een weekend en een tweede wedstrijd waarin enkele deelnemers van de Challenge Benelux zich weer in de kijker wisten te rijden. Zoals Koen Wauters die 7e eindigde na een dolle inhaalrace, die voor hem van start ging met een aanvaring op het einde van de eerste ronde…

De volgende afspraak voor de spectaculaire Porsche GT3 Cup Challenge Benelux : 25 en 26 juni op Circuit Zandvoort, in het kader de Porsche Racing Days.