Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe werken dit weekend hun eerste wedstrijd samen op het hoogste Belgische niveau af. Na twee minder belangrijke rally’s, om zo hun samenwerking in te rijden, zijn de leden van het RACB National Team vast van plan om op de verraderlijke wegen van de Renties Ypres Rally te schitteren aan het stuur van hun Peugeot 208 T16.

Winnaars van de ORC Rally, tweede in de Rally van Wervik: Guillaume en Martijn trekken in alle sereniteit naar de belangrijkste wedstrijd op de Belgische rallykalender.

“Tijdens die twee wedstrijden zijn we er in geslaagd de samenwerking in de auto op punt te stellen”, aldus de rijder van de 208 T 16 die door Peugeot België-Luxemburg wordt ondersteund. “En het is precies die opwaartse spiraal die we in de meest populaire rally van het kampioenschap verder willen volgen. Ik heb het wel voor deze West-Vlaamse wedstrijd: de sfeer op de Grote Markt, het enthousiasme langs de KP’s, het atypische parcours. Ik hou ook bijzondere herinneringen over aan het resultaat dat we vorig jaar in de Westhoek behaalden. Dit jaar is het startveld indrukwekkender dan ooit. Zoals een paar dozijn andere deelnemers beschikken wij over een wagen uit de R5-categorie. Maar geen sprake van om met het mes op de keel te rijden en ons zonder reden onder druk te laten zetten. We zullen proberen enkele mooie tijden te laten optekenen, zonder alle risico’s te nemen.”

Om dat doel te bereiken werkten Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe afgelopen dinsdag een uitgebreide testsessie af.

“Een vruchtbare dag”, stelde de rijder vast. “We legden zowat 120 km. af, wat ons de mogelijkheid gaf om voor dit specifieke terrein enkele efficiënte afstellingen te bepalen. We hebben ook gewerkt aan het sturen in de trage bochten. Die zijn hier talrijk aanwezig en bepalen dikwijls de snelheid in de daaropvolgende stroken. Wat de samenwerking tussen Martijn en mezelf betreft: die is al uitstekend, al zijn er nog een paar details bij te schaven.

De Renties Ypres Rally begint vrijdag om 16u20. Een eerste lus van vijf chronoritten, gevolgd door een tweede van vier KP’s zullen de eerste tussenstand opleveren. Op zaterdag wordt de wedstrijd om 9u30 opnieuw op gang getrokken, met 14 chronoritten op het programma. In het totaal moeten 278,55 km. tegen de klok worden afgewerkt. Het finishpodium wordt om 22u26 overschreden.