Na een geslaagd seizoenseinde in 2018 en twee overtuigende testsessies, stonden Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe met veel vertrouwen aan de start van de Rally van Monte-Carlo.
Reeds vanaf de eerste klassementsproeven ‘s nachts liet de RNT piloot zich opmerken door zijn eerste scratch in WRC2 te realiseren…

« Ik heb vertrouwen in de wagen en mijn testsessies voor de rally hebben mij toegelaten om de goede set-up te vinden. Het doet plezier om te zien dat we op het niveau van de besten zitten… »

Jammer genoeg begon vrijdag slecht met een platte band die het Citroën C3 R5 team van DG Sport Competition 1’30″ » kostte. En op de besneeuwde stukken ontbrak het Guillaume wat aan vertrouwen. Hij slaagde er wel in de schade te beperken door toch nog op een 4e plaats in WRC2 te eindigen bij het binnenrijden van Gap aan het einde van de tweede dag. « Met de passage van de WRC’s hollen de rijlijnen uit, en in een bocht die ik genoteerd had als « rijlijn bekijken », ben ik in de rijlijn moeten duiken en reed ik lek. Samen met Martijn heb ik besloten om toch niet te stoppen en uiteindelijk hebben we minder tijd verloren dan wanneer we het wiel zouden verwisseld hebben. Nadien op de sneeuw was ik iets te voorzichtig en heb ik wat tijd verloren, maar op het droge was ik weer in mijn sas. »

Dat werd zaterdag weer bevestigd wanneer Guillaume twee nieuwe beste tijden in WRC2 klokte op de twee passages van de « droge » klassementsproeven van St Léger-La Bâtie Neuve. De zwart-geel-rode Citroën C3 R5 keerde terug in Monaco op de 3e plaats in WRC2, na Yohann Bonato en Stéphane Sarrazin. Kers op de taart, de piloot van DG Sport Competition stond in de Top 10 algemeen.

De laatste dag zette zich goed in met een degelijke chrono op de klassementsproef van de Turini, waardoor Guillaume de Mevius de kloof met de jonge Franse belofte Adrien Fourmaux kon dichten. In de volgende klassementsproef, Cabanette – Col de Braus – werd een kleine fout in een rechtse bocht het RACB National Team fataal. De wagen botste tegen een boom en viel naar beneden. Einde van de wedstrijd voor Guillaume en Martijn. Maar voor hun opgave hebben ze in elk geval bewezen dat ze het nodige in zich hebben om voor de eerste plaatsen van het WRC2 te vechten. Afspraak om dit potentieel bevestigd te zien in Corsica voor de volgende etappe van de DG Sport Competition Citroën C3 R5 in het WRC2 programma.