Guillaume de Mévius en Louis Louka werken dit weekend een tweede wedstrijd in Frankrijk af. Dit keer krijgen ze met hun Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team het asfalt van de Rallye Lyon-Charbonnières voorgeschoteld.

De laureaten van de RNT Rally Challenge hadden de afgelopen weken nogal wat tegenslag en zijn vastbesloten hun pechreeks te stoppen. Daarom rijden Guillaume de Mévius en Louis Louka eind deze week nog eens bij onze zuiderburen.

We hebben besloten te starten in de Rallye Lyon-Charbonnières, met het team PH-Sport, dat ook onze Peugeot 208 R2 in de recente Terre des Causses klaarstoomde”, stelt de rijder.

“We hebben geen van beiden deze wedstrijd van het Frans asfaltkampioenschap al gereden”, voegt Louis er aan toe. “We gaan er van uit dat de verkenningen heel intens worden. Er zijn zowat 114 kilometer te noteren, we zullen dus niet te veel tijd hebben om op de zeven verschillende chronoritten de landschappen in het middengebergte te bewonderen. »

Guillaume de Mevius heeft kilometers nodig… (Foto Jérôme Deskeuvre)

“Dit keer krijgen we een bochtig, maar toch relatief snel parcours voorgeschoteld”, stelt Guillaume. “Het lijkt er op dat de wegen er breder zijn dan in de Monte Carlo of in Corsica. Maar het wordt opletten voor die beruchte ‘zwarte’ plekken, asfaltstroken die blijkbaar bijzonder glad zijn.”

“We zijn in ieder geval niet van plan om met de limiet te flirten of ons te mengen in de strijd voor de 208 Cup. We willen in de eerste plaats vertrouwen winnen, een maximum aan ervaring opdoen en aan het eind van deze wedstrijd staan. Het zou de ideale voorbereiding zijn voor de Rallye de Wallonie, eind deze maand.”

De 69ste editie van de Rallye Lyon-Charbonnières gaat vrijdag van start met vijf chronoritten (57,46 km tegen de klok). Zaterdag volgen dan nog acht klassementsproeven (170,56 km).