Guillaume de Ridder stapt over van RX2 naar de topklasse, de Supercars in World RX.

Vandaag heeft IMG de inschrijvingen voor het FIA Wereldkampioenschap Rallycross bekendgemaakt. Er is schitterend Belgisch nieuws, want een van de 20 namen op de permanente inschrijvingslijst is vice-Wereldkampioen RX2 Guillaume de Ridder, die samen met Cyril Raymond, de Franse RX2-kampioen van 2017 die vorig jaar al kon proefdraaien met een Supercar, een team zal vormen onder de vlag van de GCK Academy. Zowel Raymond als De Ridder zullen met een Renault Clio aantreden.

Zelf zal Guerlain Chicherit met een Renault Mégane aantreden, net als de Zweed Anton Marklund, de regerende Europese kampioen.

« We zijn met ons team in 2018 in het FIA World Rallycross Championship gestapt. Om dan een jaar later met vier wagens aan te treden, dat is een flinke stap. Zelf heb ik de Mégane RS de voorbije maanden samen met Anton Marklund verder ontwikkeld. Ik ben ook blij dat we met het tweede team, de GCK Academy, twee jonge talenten de kans kunnen bieden om de overstap te maken naar de topklasse, » vertelt Guerlain Chicherit.

« Het is een ongelofelijke kans voor mij om toe te kunnen treden tot het GCK Academy team, » verklaart Guillaume De Ridder. « Dit is een fantastische erkenning en een beloning voor het vele werk dat we geleverd hebben om dit mogelijk te maken. Ik heb er altijd alles aan gedaan om de top in de autosport te bereiken. Het is geweldig dat ik nu in het Wereldkampioenschap kan rijden! »

Afspraak tijdens het eerste weekend van april in Abu Dhabi, maar vooral op 11 en 12 mei op het nieuwe circuit van Spa-Francorchamps.

Ook de broers Hansen in World RX

De familie Hansen (vlnr. Kenneth, Kevin, Timmy en mama Susan) komt opnieuw aan de start in World RX 2019.

Ondanks het opstappen van de fabrieksteams van Volkswagen, Peugeot, Audi en Ford, heeft IMG opnieuw een lijst van 20 namen onthuld die dit seizoen de topklasse in World RX zullen bemannen. De Renaults zullen bestuurd worden door Guerlain Chicherit, Anton Marklund, Cyril Raymond en Guillaume De Ridder.

De verrassing van de chef is de aankondiging dat Team Hansen MJP terug van de partij is met Timmy en Kevin Hansen, beiden met een Peugeot 208 RX. Een verrassende zet van teambaas Kenneth Hansen, zelf 14-voudig Europees rallycrosskampioen. Het team wordt immers gesteund door Max Pucher, de steenrijke Oostenrijker die een concurrerend « Europees kampioenschap » op poten wil zetten.


Niclas Grönholm en Timur Timerzyanov blijven trouw aan de Hyundai’s van GRX Taneco. Andreas Bakkerud en Liam Doran verdedigen de kleuren van Monster Energy met Audi’s S1. Ook Krisztian Szabo zal een Audi S1 van EKS Sport besturen. De Ford Fiesta’s van team Stard blijven in handen van Janis Baumanis en een nog aan te duiden tweede rijder. Timo Scheider krijgt het zitje in de Seat Ibiza van All-Inkl.com, het team van René Münnich. Rokas Baciuska presenteert zijn nieuwe Skoda Fabia, mee ontwikkeld door Kevin Abbring, en Oliver Bennett blijft trouw aan zijn Mini Cooper.

Een startveld dat gezien mag worden, maar natuurlijk missen we de grote namen van Sébastien Loeb, Petter Solberg, Johan Kristoffersson en Ken Block, de kleppers die World RX de voorbije seizoenen op de kaart hebben gezet. Zij haakten af toen duidelijk  werd dat de constructeurs niet konden leven met het uitstellen van de overstap naar e-Rallycross. (HVO)