Guillaume De Ridder verscheen als topfavoriet aan de start van de openingsmanche van het Wereldkampioenschap RX2 in Mettet. Onze landgenoot, die dit jaar bij het topteam MSE aan de slag is, kende in de reeksen wat pech, maar toch slaagde hij erin om zich als derde te plaatsen voor de halve finales. Helaas ging het goed fout bij de start van de eerste halve finale. De Ridder kreeg bij de start een duw en daarbij brak de stuurinrichting. Een ongelukkig einde van de wedstrijd voor de favoriet.

« Ik ben enorm teleurgesteld, want ik had de snelheid om hier te winnen. Zeker omdat het vandaag licht regende, want dat zijn de omstandigheden waarin ik me goed voel. Ik had zeker kunnen winnen. Maar, rallycross is een keiharde sport. Een tik bij de start kan je weekend verknallen. Dat is hier gebeurd. Er staan zeven wedstrijden op de kalender van het WK RX2. Dit is natuurlijk een slecht begin, maar het seizoen is nog lang. »

Hoe dan ook toonde Guillaume De Ridder zijn snelheid. « Ik heb in de reeksen amper een vrije ronde gekregen. Telkens kwam ik in het peloton terecht, maar wanneer ik een rondje alleen kon rijden, dan draaide ik de snelste tijd. Daarom kijk ik met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. »

Guillaume De Ridder was trouwens niet de enige die ongelukkig mocht zijn. De snelste van het veld, Vasily Gryazin, werd in de finale viriel van de baan geknikkerd. De overwinning ging naar Ben-Philip Gundersen, die vorig jaar nog actief was bij de TouringCars. (H.Van Opstal – foto J. Hendrickx)