Guillaume de Mévius en Louis Louka maken dit weekend in de Condrozrally hun grote debuut in de R5-categorie. De vertegenwoordigers van het RACB National Team beschikken er over een Peugeot 208 T16 en willen in de eerste plaats de finish halen.

Zoals voorzien starten Guillaume de Mévius en Louis Louka volgend weekend in de laatste manche van het Belgian Rally Championship, de immer populaire Condrozrally, met een wagen met nogal wat potentieel: een Peugeot 208 T16 uit de R5-klasse.

Guillaume en Louis hebben de opdrachten die we ze in de loop van het seizoen hebben gegeven perfect afgewerkt”, stelt Geoffroy Theunis, Manager van het RACB National Team. “In de zes wedstrijden die ze met een Peugeot 208 R2 hebben gereden, wisten ze vier keer hun categorie te winnen. En bij de twee andere lagen ze op kop toen ze door de mechaniek in de steek werden gelaten. Ook hun schitterende prestatie in Ieper blijft bij, toen ze de uiterst ervaren Chris Ingram wisten voor te blijven. Al die resultaten hebben er ons definitief van overtuigd dat ze klaar waren voor de volgende stap. Daarom starten ze dit weekend met een Peugeot 208 T16.

Een bolide die de Mévius en Louka al tijdens enkele testsessies aan de tand hebben kunnen voelen. “Deze Peugeot is simpelweg magisch”, stelt Guillaume. “De auto is uiterst efficiënt. Er is geen vergelijking met de R2 mogelijk. De topsnelheid, de snelheid in de bochten, het remmen… Alles is beter. De vierwielaandrijving vereist ook een hele waaier aan verschillende afstellingen.

De vertegenwoordigers van het RACB National Team zitten nog volop in een leerfase, en hebben dan ook één precies doel: zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen. “Van Guillaume en Louis wordt er geen resultaat verwacht”, besluit Geoffroy Theunis. “We willen enkel dat ze zich inwerken, dat ze de categorie leren kennen, als voorbereiding op 2018.

De Condrozrally begint zaterdag om acht uur, met tien chronoritten (122,6 km) op het programma. Zondag volgen er nog acht KP’s (82,98 km). De wedstrijd eindigt om 16u45.