Voor Guillaume de Mevius en Louis Louka ging het seizoen op een ideale wijze van start. In de Rally van Haspengouw reden ze met de Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team naar de tiende plaats algemeen en scoorden ze een duidelijke overwinning in de R2-categorie.

De laureaten van de RNT Rally Challenge hadden zich geen betere start kunnen bedenken. Zaterdag wisten Guillaume de Mevius en Louis Louka op de gladde en verraderlijke wegen rond Landen te schitteren in de openingsmanche van het Belgian Rally Championship.

« Toch maakten we twee kleine foutjes, » moest de rijder aan de finish toegeven. « ’s Ochtends lagen de wegen er bijzonder moeilijk bij. Twee keer ging ik achterstevoren, maar gelukkig zonder erg. »

« Dat verhinderde ons echter niet om in elk van de chronoritten de snelste tijd van de RC4-categorie neer te zetten, » benadrukte corijder Louis Louka.

« Daardoor doen we een heel goede zaak in het Junior Belgian Rally Championship. Bij de tien punten voor de overwinning komen immers 11 punten voor onze 11 snelste tijden. Eén van de 12 klassementsproeven werd immers geneutraliseerd. Zo veroverden we in Landen dus 21 punten. »

« Van start tot finish konden we in de Rally van Haspengouw rekenen op een betrouwbare en krachtige Peugeot 208. Onze tiende plaats algemeen is daar het beste bewijs van. »

« Onze rallyvertegenwoordigers reden de wedstrijd die we van hen verwachtten. Dit is een uitstekend begin, » stelde Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. « Afspraak in de Spa Rally op 17 en 18 maart, voor de tweede manche van het BRC. »