Daar de inschrijvingen niet zo talrijk binnenkwamen bij de organisatoren konden we vrezen dat de Rally van Haspengouw het Belgisch rallykampioenschap 2017 in mineur zou openen. Gelukkig, zoals gisteren aangekondigd, zal Peugeot België-Luxemburg een tweede 208 inzetten, naast de wagen in de kleuren van het RACB Junior Team van Guillaume de Mevius en Louis Louka. Met een topteam gevormd met Kevin Abbring, de voormalige fabriekspiloot van VW en Hyundai in het WRC, en Pieter Tsjoen die opnieuw met plezier de nota’s zal lezen krijgt de affiche een andere allure.

Peugeot Belux en DG Sport twijfelen niet om de uitdaging aan te gaan tegen een armada Skoda Fabia’s R5, bestuurd door Kris Princen, Vincent Verschueren, Melissa Debackere en Benoît Allart. De strijd voor de overwinning belooft erg spannend te worden.

Ook in de M Cup mogen we een spannend wedstrijdverloop verwachten, want de Nederlander Jan Nijhof (M3) en vooral Brecht Hoorne met een BMW Compact hebben zich ook nog ingeschreven.

Bij de Juniors vermelden we de komst van drie jongeren die zich op het laatste moment hebben ingeschreven. Na een matig seizoen, wil Andy Dewallef (Opel Adam R2) bewijzen dat hij niet toevallig Junior Kampioen werd in 2015. Grégoire Munster, de zoon van Bernard, maakt zijn debuut met een gelijkaardige wagen in de Rally van Haspengouw. Johan Jalet zal hem navigeren. En Pierre Vauterin mikt op een podiumplaats in het Junior BRC.

Al deze jongeren zullen het opnemen tegen een prima referentie, want Adrian Fernémont zal van de partij zijn in R2 met een Ford Fiesta Junior. Hij wil het potentieel tonen van de wagen die als basis gebruikt zal worden voor de Belgische Fiesta Trophy. Nog een opvallende naam met een Ford Fiesta in Haspengouw is Erwin Mombaerts, die de omgekeerde weg van Pieter Tsjoen volgde, van copiloot naar piloot.

Met 35 inschrijvingen in het RACB Criterium en een vergelijkbaar aantal deelnemers in de Regularity, is het startveld van de Rally van Haspengouw goed gevuld. Aan kwaliteit alvast geen gebrek. Wat kunnen we meer wensen, behalve mooi weer, om er een spannende en aangename rallydag van te maken op zaterdag 25 februari in de omgeving van Landen.

(Introfoto by Tom Buyse)