Eén euro is genoeg om uw favoriet een kans te geven

In nauwe samenwerking met de Belgian VW Club hebben de organisatoren achter www.talent-to-race.com drie Volkswagen Golf TDI in Cupversie gecharterd bij Kurt Heirman van het racewagenverhuurbedrijf Fast & Fun, en ingeschreven voor de 24 Hours of Zolder 2016, die dit jaar doorgaan op 20 en 21 augustus.

Yves De Groote, teammanager en stuwende kracht achter het project, legt uit: « Het is in eerste instantie onze bedoeling om 11 talentrijke rijders, ongeacht hun leeftijd, achtergrond of palmares, een kans te bieden, om op een betaalbare manier en in de beste omstandigheden aan deze 24 urenwedstrijd deel te nemen. »

160718 Talent to Race 24hZ 3

« Racen is nooit goedkoop, » weet eigenaar Kurt Heirman. « Zonder rekening te houden met investeringen van aankoop en opbouw van wagens en materiaal komen we aan een werkingskost van meer dan 55.000 euro. Dat omvat dan het inschrijvingsgeld, de aankoop van meer dan honderd semi-slicks racebanden, twaalf sets competitieremmen, zo’n 2500 liter brandstof en een gigantische voorraad wisselstukken om alles te vervangen, wat op zo’n wedstrijd zou kunnen breken! Inclusief twee reservemotoren en versnellingsbakken. »

« Het project is eenvoudig, » verduidelijkt Yves De Groote. « Om het minimumbudget van 5.000 euro per deelnemer bij elkaar te harken, organiseren we een grote crowdfunding in de vorm van een wedstrijd. We vragen iedere autosportliefhebber om voor zijn favoriete kandidaat te stemmen, zelf de rijder van zijn keuze in te schrijven, of om gewoon 1 euro te schenken aan ons goed doel. »

Ga naar www.talent-to-race.com

160718 Talent to Race 24hZ 5

« Om onze rijders extra te motiveren belooft de Belgian VW Club een wedstrijd in de wedstrijd, met een officieel podium voor de 3 beste Volkswagens, en nog een verrassingsprijs onder de vorm van een officieel stuur in een belangrijke uithoudingswedstrijd in 2017.

Kandidaten met een autosportlicentie kunnen zich nog inschrijven, en iedereen uit hun kennissenkring overtuigen om voor hen te stemmen. Voor bedrijven een mooie kans om zich sportief-dynamisch in de kijker te werken en WIN-WIN te creëren.

Neem een kijkje op www.talent-to-race.com. Met elke euro maak je kans op een Mega VIP Pass, met afhaling thuis, hotel, tickets, gridwalk, meet & greets, toegang tot onze pitbox en paddockzone, teamcatering en nog veel meer! Een euro waar 11 autosporters héél blij mee zijn! »