Exclusieve supercar met 6.3 Supercharged V8 motor van 622 pk

Kent u het Nederlandse automerk Vencer? Vencer is befaamd om zijn supercar: de Vencer Sarthe. Wijkopenautos.be, een website waar u uw auto kan verkopen , schreef eerder een uitgebreid artikel over het automerk Vencer. Met een motor die over een vermogen beschikt van 622 pk, kan deze wagen een topsnelheid bereiken van 338 kilometer per uur. Bent u een snelheidsduivel?

150923-vencer-1509

Een pure supercar

‘Most Sensational Supercar 2013’: tijdens Salon Privé sleepte de Sarthe deze prijs in de wacht. Toch streefde Vencer naar perfectie, want na meer dan honderd aanpassingen en veranderingen, werd uiteindelijk in 2015 het productiemodel gepresenteerd. Het model is geïnspireerd door de racewagens die tijdens Le Mans in de jaren ‘80 werden gebruikt. Dit is terug te zien aan de korte motorkap en een achterkant die abrupt afgebroken wordt. Bovendien is hij vernoemd naar het Circuit de la Sarthe waar de 24 uur van Le Mans wordt gehouden. Het doel is om een ongehinderde en pure rijsensatie teweeg te brengen, net zoals de 24 uur van Le Mans. High-tech elektronica ontbreekt daarom in de wagen. Hulpmiddelen zoals het stabilisatiesysteem en een rembekrachtiger zijn bijvoorbeeld afwezig. De supercar is met de ongecompliceerde techniek op zijn puurst en blijft op deze manier het zuivere rijplezier behouden.

150923-vencer-1509

Kenmerken van de Sarthe

De supercar heeft een aantal bijzondere kenmerken. De Sarthe beschikt over een 6,3 liter Supercharged-V8 motor, gekoppeld aan een versnellingsbak met zes verzetten. De motor is diep aangebracht in het onderstel, direct achter de bestuurder. Dit garandeert een lager zwaartepunt en optimale gewichtsverdeling. De wagen kan van 0 naar 100 kilometer per uur, in slechts 3,6 seconden. De gewichtsverdeling van 45/55 draagt bij aan een prettige rijervaring.

150923-vencer-sarthe-1509-r70

Is de supercar binnenkort van u?

De Sarthe vertelt je niet hoe je moet rijden, maar laat u focussen op het pure rijplezier. Wilt u deze supercar op uw oprit hebben staan? Wellicht is sparen nodig, want de auto wordt voor 270.882 euro exclusief belastingen verkocht. Ervan dromen kan daarentegen natuurlijk altijd. Wie weet staat er binnenkort wel een testrit bij u in de planning!