Er zijn van die piloten en onderwerpen die telkens voor veel beroering zorgen wanneer ze ergens opduiken. Sébastien Loeb is uiteraard één van die piloten. De negenvoudige wereldkampioen heeft niets van zijn aura verloren, misschien wel tot wanhoop van de voornaamste smaakmakers van het WRC de laatste seizoenen.

Sinds gisteren wordt de naam Loeb nauw aan Hyundai gelinkt voor het seizoen 2019. Terecht of niet? We kunnen enkel afwachten op een eventuele bevestiging. Of niet. Er lopen nog contracten en officiële communicatie is zelden een prioriteit. Heel logisch.

Als reactie op de mediastorm heeft Hyundai – bij monde van Team Manager Alain Penasse – laten weten dat zijn piloten voor de Monte-Carlo zonder verrassing luisteren naar de namen Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen en Dani Sordo. Niet verrassend want de openingswedstrijd van het seizoen maakt deel uit van de 10 rally’s die Sordo volgend jaar voorgeschoteld zou krijgen. De Cantabriër zou enkel niet van de partij zijn in Zweden, Finland, Wales en Australië.

Het afsluiten van de inschrijvingen voor de Monte-Carlo is trouwens voor binnenkort. 21 december meer bepaald.

Foto Hyundai Motorsport GmbH

En in Zweden? Wie zal daar de derde Hyundai besturen naast die van Neuville en Mikkelsen? Hayden Paddon? Mogelijk. Sébastien Loeb? Dat zou een verrassing zijn, maar ook een mogelijkheid want Hyundai praat/heeft gepraat met de Fransman, wat de teamverantwoordelijke ook bevestigd heeft.

Wat daarentegen wel zeker is, in tegenstelling tot wat bepaalde media zeggen of geloven, is dat het Koreaanse team niet tot na de Monte-Carlo kan wachten om een beslissing te nemen. De inschrijvingen voor Zweden openen op 14 december en sluiten op 15 januari. De publicatie van de voorlopige deelnemerslijst is voorzien voor 18 januari, voor de start van de Monte-Carlo en de dag na de aankomst van de Dakar.