Zoals u weet vormen de competitieactiviteiten van Peugeot en Citroën (en DS) sinds begin dit jaar één geheel onder de noemer PSA Motorsport.

In Ieper zal PSA Belux goed vertegenwoordigd zijn. Voor het hoogtepunt van het Belgisch rallyseizoen zullen Peugeot en Citroën officieel aanwezig zijn.

Bij DG Sport zal een nieuwe Citroën C3 R5 de Peugeot 208 T16 van Guillaume de Mevius in de kleuren van Peugeot België-Luxemburg en het RACB National Team vervoegen. Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zullen opnieuw uitkomen voor het team uit Theux, maar nu met de nagelnieuwe R5 van Citroën Racing.

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zullen opnieuw samenwerken met DG Sport, maar nu met een Citroën.

« Al enkele maanden werken we aan verschillende projecten om in Ieper een toppiloot aan de start te brengen met de nieuwe C3 R5. Dankzij de steun van Citroën Racing, Citroën Belux en Pieter Tsjoen hebben wij het budget verzameld voor de deelname van Kevin Abbring. Er was inderdaad ook een project met Cédric Cherain en bandenfabrikant DMack, maar dat heeft niet tot een overeenkomst geleid, » verklaart Alain Georges, teambaas van DG Sport. « Omdat onze nieuwe wagen nog niet beschikbaar is zullen we in Ieper de officiële C3 R5 inzetten die dit seizoen gebruikt werd door Yoann Bonato en het CHL team. »

Er zal nog een tweede Citroën C3 R5 van de partij zijn in Ieper met Kevin Demaerschalk. « De deelname van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen heeft geen invloed op onze steun aan Kevin Demaerschalk, die ook met een C3 R5 zal rijden in Ieper, » bevestigde Anouk Van Vliet, de Directrice Communicatie van Citroën Belux.

Na maanden inactiviteit zal Kevin Demaerschalk niet voor een eenvoudige taak staan in Ieper.

Omdat de Belgische teams niet tijdig over hun nieuwe wagens zullen beschikken zou Kevin Demaerschalk in de Westhoek met een C3 R5 aantreden die rechtstreeks afkomstig is van bij Citroën Racing, maar uiteraard wel ingezet wordt door het J-Motorsport team.

De drie piloten hebben verschillende ambities: de overwinning is het enige doel van Kevin Abbring, winnaar in 2017 met Peugeot. De aankomst bereiken is wat telt voor de Guillaume de Mevius, afgelopen weekend winnaar in de ORC Canal Rally in de VAS en in volle heropbouw met een nieuwe copiloot, en ook voor Kevin Demaerschalk die al enkele maanden niet meer gereden heeft. Op dit niveau is dat een onoverkomelijke handicap…

Na zijn zege in de ORC in de VAS afgelopen weekend zal Guillaume de Mevius ook aan de Rally van Wervik deelnemen als voorbereiding op Ieper.