Volgens onze bronnen zou deze informatie in de komende 24 uur officieel bevestigd worden: de Wales Rally GB, oorspronkelijk voorzien op 19-22 augustus, verdwijnt van de kalender en wordt vervangen door de Ypres Rally.

De Britse WRC manche kreeg op de recente versie van de WRC kalender voor 2021 de opmerking « onder voorbehoud van overeenkomst » mee. Die overeenkomst werd niet bereikt, met als gevolgd dat de plaats van Wales door Ieper ingenomen zou worden.

In 2020 kwam werd Ieper al eens tot WK-status gepromoveerd, maar de rally vond uiteindelijk niet plaats. Ondanks die annulatie lijkt SuperStage wel een goede indruk te hebben gemaakt en is het op dit ogenblik voor 90% zeker dat het WRC in 2021 toch een manche in de Kattenstad voorziet.

Het is nog onduidelijk op welke datum de wedstrijd dan zou plaatsvinden. Wordt het 19-22 augustus, waarbij de datum van de Wales Rally GB overgenomen wordt, of behoudt Ieper zijn traditionele datum eind juni? Daarvoor zou Kenia een andere datum moeten zoeken, als de Afrikaanse manche al plaatsvindt. Meer info volgt binnenkort…