Vaarwel koersdirecteur…

Met verslagenheid meldt vzw Superstage het heengaan van Ignace Becquart, 40 jaar lang de wedstrijdleider van de Ypres Rally. Deze ochtend is Ignace plots overleden in zijn woonplaats in Spanje. Ignace was amper 64 jaar.

Twee jaar geleden vierde de Ypres Rally zijn 50ste editie. Ignace Becquart was er quasi vanaf het prille begin bij. Vanaf eind jaren ’60 was de architect een van de drijvende krachten binnen de organisatie en met zijn ongeziene kennis van de reglementen en natuurlijke autoriteit, werd Ignace al snel aangeduid als Wedstrijdleider. Eind juni was hij opnieuw een van de sterkhouders in het Rally HQ, deze keer als raadgever en Historic-wedstrijdleider.

Ignace Becquart (links boven) met zijn collega's van het bestuur van AC Targa Florio en de pilote Bernd Casier en Freddy Loix een paar jaar geleden. (foto BV)

Ignace Becquart (links boven) met zijn collega’s van het bestuur van AC Targa Florio en de piloten Bernd Casier en Freddy Loix een paar jaar geleden. (foto BV)

Voor vzw Superstage is het gedwongen afscheid van Ignace een zwaar verlies.

« Natuurlijk is het heengaan van een goede vriend die samen met ons de Rally van Ieper al die jaren groot heeft gemaakt en in goede banen heeft geleid, een zware klap voor iedereen binnen de organisatie, » vertelt André Bostyn in naam van vzw Superstage. « Toen ik in 1971 bij de vroegere club Targa Florio kwam, was Ignace al een paar jaar actief in de organisatie. Hij was een van de pioniers van de organisatie. Zelfs toen Ignace in Argentinië woonde en de laatste jaren vanuit Spanje, bleef hij heel wat werk voor ons verrichten. Zo contacteerde Ignace elk jaar alle piloten die zich inschreven om hun inschrijving in goede banen te leiden, want hij kende de reglementen als geen ander. Het is een groot verlies voor de Ypres Rally, maar in de eerste plaats een menselijk drama voor zijn vrouw Josiane, zijn zonen Ahron en Beauregard en de rest van de familie. »

Samen met VZW Superstage biedt de redactie van Autonews de familie en vrienden van Ignace zijn oprecht medeleven aan.

Vaarwel koersdirecteur…