Sedert deze mythische wedstrijd opnieuw gelanceerd werd in 2013 kennen de 24 Uren Karting van Francorchamps een succes zonder weerga. Het eerste weekend van september namen niet minder dan 62 teams deel aan deze etmaalrace in de Ardennen. En de interesse in de komende editie 2019 liegt er niet om !
“Na de 24 Uren hebben we de tijd genomen om een debriefing te doen met meerdere betrokken actoren”, legt organisator Patrick Van Billoen, de baas van One Day Karting, ons uit. “We hebben naar hen geluisterd en we gaan in de mate van het mogelijke de punten toepassen die uit deze vergadering naar voren kwamen. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, maar onze wedstrijd is in permanente evolutie en onze ambitie is om steeds beter te doen.”

 

De editie 2019 van de 24 Uren Karting van Francorchamps zal dus enkele wijzigingen bevatten. Te beginnen met de datum! “Het verplaatsen van de Grote Prijs van België Formule 1 noodzaakte ons om ook onze datum aan te passen”, vervolgt Patrick. “Volgend jaar zal de wedstrijd plaats vinden op 7 en 8 september op een circuit waar de infrastructuur gerenoveerd en uitgebreid zal zijn. Trouwens, als gevolg van de debriefing zullen we het uur van de start vooruit schuiven naar 15u00 en het aantal kartwissels verhogen. De meerderheid van de deelnemers is van mening dat er een beter sportief evenwicht is met meer wisselingen van kart. In totaal zullen de deelnemers 8 verschillende chassis moeten gebruiken in de volgende editie. We gaan trouwens nog wat sportieve regels verfijnen in nauwe samenwerking met de wedstrijdleiding, die al in 2018 werd versterkt, om zo het overzicht over de wedstrijd en de toepassing van de bestraffingen te verbeteren.”

De inschrijvingsgelden zijn vastgelegd op 2.999 euro, BTW inbegrepen, een bedrag dat quasi onveranderd bleef. Er kunnen maximaal 64 teams deelnemen aan de wedstrijd. Alles wat van deze 24 Uren Karting van Francorchamps tot nu toe een succes heeft gemaakt blijft uiteraard behouden: de video livestreaming, de communicatie, de professionele tijdswaarneming enz…
De inschrijvingen zullen worden geopend vanaf 25 oktober. En net zoals dat in 2018 het geval was krijgen de teams die reeds eerder deelnamen aan de wedstrijd voorrang tot 15 november. Daarna zal het gaan volgens de regel ‘wie eerst komt, eerst maalt’ en met de opmaak van een wachtlijst indien net als vorig jaar het maximum aantal deelnemers wordt bereikt voor 7 en 8 september 2019. De transfermolen voor het vormen van de teams kan op gang komen!