Joachim Wagemans is aan een road trip van drie weken bezig om volgend weekend de Rally van Madeira te rijden met zijn Peugeot 208 T16. De 24-jarige rallyrijder uit Kapellen maakt de verplaatsing samen met zijn vader Marc met de servicetruck, die in het zuiden van Portugal verscheept wordt naar Funchal.

Het programma in de TER Series 2019 is voorlopig beperkt gebleven tot de Rally van Antibes, waar de Peugeot-rijder vroeg moest opgeven na een sortie. De geplande deelnames met een Skoda Fabia R5 aan de Rallye de Ferol in Spanje en de Rally Valli Cuneesi in Italië werden geannuleerd, waardoor Wagemans nog altijd wacht op het realiseren van zijn hoofdprijs als winnaar van de TER2 Cup 2017 en 2018, goed voor evenveel gratis wedstrijden met een R5 in de TER Series.

Volgend weekend staat Wagemans wel aan de start van de Rally van Madeira. Het is zijn derde deelname in Portugal, waar de Belg veel vrienden heeft gemaakt.

« Na een eerste kennismaking in 2017, toen we van de baan gingen door watergladheid, is dit mijn tweede deelname met de Peugeot 208 T16, » vertelt Joachim Wagemans. « Na onze degelijke prestatie in Ieper trek ik met vertrouwen naar Madeira, want de smalle kronkelende bergwegen liggen de Peugeot beter dan de hobbelige en snelle proeven rond Ieper. Vorig jaar werden we 9de, ondanks mechanische problemen. Onze Peugeot is zeker sneller dan de gehuurde wagen van vorig jaar, maar het is moeilijk om een bepaald resultaat voorop te stellen, want met Basso en de lokale Portugese specialisten, staat er weer een sterk deelnemersveld aan de start. Het is en blijft hoe dan ook mijn favoriete rally. De toeschouwers en sfeer zijn ongezien.”

Foto BRC Leeuwerck