Jochen Coox domineerde bij de Supercars op de Duivelsberg.

Terwijl dit weekend in Riga gestreden wordt voor de punten in het Wereldkampioenschap Rallycross, werd afgelopen weekend de voorlaatste manche van het Belgisch kampioenschap afgewerkt. De Duitsers waren ook te gast in Maasmechelen, waardoor de meeting pas rond 20h ‘s avonds afgesloten werd met de finales.

Jochen Coox amuseerde zich met een Audi S1 Pikes Peak Quattro. Een gesmaakte demo!

Ook al viel de duisternis is, toch liet favoriet Jochen Coox zich niet verrassen. Nochtans begon de dag niet goed voor de VW-rijder uit Rekem, want zijn Polo had problemen met de wastegate. Na twee snelste tijden in de resterende manches, won hij ook afgetekend de finale, voor de Duitser Andreas Steffen en good old Wil Teurlings.

Wil Teurlings en Andreas Steffen vervolledigden het podium bij de Supercars.

Bij de Supernationals kende de favoriet eveneens een moeizame start, want in de trainingen brak het differentieel op de Volvo S40 van Kristof Bex en in de eerste manche liet een gaskabel het afweten. De groene S40 kon zich toch plaatsen voor de grote finale, maar daarin bleek Luc Maris te sterk. Het werd overigens een volledig Volvo-podium, want de derde plaats ging naar Bert Bosmans met zijn C30.

Luc Maris liet zich niet verrassen door Kristof Bex.

Bij de tweeliters is het kampioenschap al beslist. Steve Volders moet in de laatste wedstrijd niet meer aantreden. De Ford-rijder is Belgisch kampioen, ook al beleefde hij een pechweekend. De motor van de Fiesta ging in de tweede reeks al stuk. Peter Van de Wege reed twee snelste tijden in de reeksen, maar in de finale werd hij geklopt door de snelle Volvo C30 van Danny De Beuckelaer.

Danny De Beuckelaer versloeg Peter Van de Wege bij de tweeliters.

In Super 1600 mogen we ons opmaken voor een razend spannende finalewedstrijd begin oktober, want door de pech van Dennis Remans, die niet verder geraakte dan een halve finale, ligt het kampioenschap weer helemaal open. De wedstrijd werd gewonnen door Pascal Roumans, die zijn eerste nationale zege boekte met de Ford Fiesta, maar Davy Van den Branden, die tweede werd, komt aan de leiding in de tussenstand, rekening houdend met een schrapresultaat. Otzer volgt echter op 1 puntje en Remans op 3…

Pascal Roumans stuurde zijn Fiesta naar een eerste zege.

Loris Cencetti was de beste in de SRX Cup.

Op 8 oktober worden de titels in het Belgisch kampioenschap rallycross verdeeld op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

 

(foto’s Johan Hendrickx)