Tweevoudig Wereldkampioen rallycross, Johan Kristofferson, maakt dit jaar zijn comeback in World RX, na een seizoen waarin hij rally en circuit (TCR) combineerde. De Zweed won in 2018 maar liefst 11 van de 12 wedstrijden, maar toen trok Volkswagen de stekker uit het project. Dit seizoen maakt hij zijn comeback met een Volkswagen Polo GTI ingezet door het Volkswagen Dealerteam Bauhaus. Daaronder verstaan we het familiale team gerund door papa Tommy Kristofferson, met steun van de Zweedse VW-dealers en van Bauhaus.

« Ik ben heel blij dat ik terug kan keren in World RX, want rallycross is mijn eerste liefde. Ik heb vorig jaar zeker wat geleerd in rally en op circuit, maar ik besef ook dat mijn concurrenten in World RX ongetwijfeld flinke stappen vooruit hebben gezet. Ons budget zal in elk geval niet vergelijkbaar zijn met de middelen die we hadden toen Volkswagen nog een fabrieksteam inzette, » vertelt Johan Kristofferson.

 

In mei zal Johan Kristoffersson het circuit van Spa-Francorchamps ontdekken.

Teambaas Tommy Kristofferson begrijpt dat het een serieuze uitdaging wordt: « Wij nemen deel als privé-team, al huren we technische bijstand van Volkswagen Motorsport in. De wagen zal onderhouden worden bij ons team in Zweden, in Arvika. We hopen dat Johan in het begin van het seizoen een paar goede resultaten kan scoren om extra budget bij elkaar te krijgen voor de rest van het seizoen.

Mogelijk is dit een voorbode van de terugkeer van Volkswagen Motorsport, want zij hebben ongetwijfeld interesse in de ontwikkeling van Supercars voor elektrische rallycross.

In vijf van de tien meetings zet Team Kristofferson trouwens een tweede VW Polo Supercar in. Sondre Evjen zal immers de kleuren van het team verdedigen in Euro RX. (H.Van Opstal)