Afgelopen weekend organiseerden Peugeot België en de RACB de laatste selectiedag voor de RACB RNT Rally Challenge, de talentenjacht waarmee een zitje in een Peugeot 208 R2 in de Condroz Rally en in het Junior BRC 2017 gewonnen kan worden. Vijf jongeren zijn al zeker van hun finaleplaats: Guillaume de Mevius, Guillaume de Ridder, Lloyd Seminara, Samuel Lay en Jérôme Briclet. Zij krijgen het gezelschap van de drie best geklasseerde piloten in het Junior BRC. Meteen is duidelijk dat er heel wat op het spel staat voor een aantal jongeren in de East Belgian Rally, de 8ste manche van het Belgian Rally Championship.

omloop16__bvp__009

Anthony Dovifat kan met een gerust gemoed afreizen naar Sankt-Vith. Hij is al zeker van de Junior-titel. Polle Geusens is eveneens relatief zeker van de finaleplaats voor de RNT Rally Challenge, want de Ford-piloot heeft drie manches van het Junior BRC gewonnen. Hij heeft in elk geval een mooie voorsprong op het drietal Sébastien Bedoret, Jelle Vermeire en Romain Delhez, die met zijn drieën zullen knokken voor de derde finaleplaats. Aangezien Jelle Vermeire, de winnaar van de Junior Award in de Omloop van Vlaanderen, zijn 75 punten scoorde in vijf wedstrijden, moet de piloot uit Roeselare geen punten laten vallen. De Ford-piloot beschikt over de beste uitgangspositie. Zowel Sébastien Bedoret als Romain Delhez hebben 6 resultaten in rekening gebracht. Zij moeten hun score verbeteren om hun puntentotaal te verbeteren. Bedoret moet 8 punten verbeteren, terwijl Delhez 2 punten moet laten vallen… Virtueel staan ze op 68 punten, terwijl Vermeire 75 punten heeft uit 5 wedstrijden.

omloop16__kl__0009

Maar, de jonge kerels moeten natuurlijk nog afrekenen met hun andere collega’s, zoals Junior-kampioen Andy Dewallef (Opel), R1-piloot Lucas Walbrecq, Gert-Jan Kobus (Ford) en thuisrijder Tobias Brüls (Ford). Het is ook uitkijken naar de strijd in R2 met kleppers als Steven Dolfen, die een gooi doet naar de titel in RC4, Adrian Fernémont en vooral de Koreaan Cheone Lim, de fabriekspiloot van Hyundai Motorsport.

Tussenstand Junior BRC na 7/9 wedstrijden : 1. Dovifat 177 ptn; 2. Geusens 98; 3. Bedoret 76; 4. Vermeire 75; 5. Delhez 70…