De derde wedstrijd van de Wereldbeker Off Road Rally, de Rally van Kazakhstan, ging gisteren van start met een beklijvend duel tussen de Overdrive Toyota’s van Yazeed Al-Rajhi en Nasser Al-Attiyah.

De Qatari zette de snelste tijd neer, amper twee seconden voor de Saoedi, maar liep daarna een minuut straftijd op wegens overdreven snelheid in een geneutraliseerde zone.

Yazeed Al-Rajhi, de eerste leider van de wedstrijd.

Vandaag stond de tweede van zes etappes op het programma in de Rally van Kazakhstan die een zeer gevarieerd parcours aanbiedt in het negende grootste land ter wereld.

Ditmaal bleef Nasser Al-Attiyah wel foutloos en sloot hij de dag af met een voorsprong van meer dan drie minuten op zijn dichtste achtervolger.

Na zijn overwinning op maandag kreeg Al-Rajhi vandaag met lekke banden af te rekenen. Hij werd zelfs ingehaald door de Mini John Cooper Works Rally van Kuba Przygonski.

Achter Al-Rajhi volgt de voormalige navigator van Przygonski, Tom Colsoul, die nu de Nederlander Bernhard Ten Brinke bijstaat. Na de eerste twee etappes is het duo Ten Brinke-Colsoul vierde op 8’19 » van de leider met een Toyota Hilux.

Stéphane Peterhansel verdedigt opnieuw de kleuren van X-Raid met de buggy van het team van Sven Quandt. Peterhansel en zijn echtgenote Andrea staan op de vijfde plaats, maar wel op meer dan 28 minuten. Die achterstand werd vooral veroorzaakt door een kapotte band op maandag.

Foto’s FIA.