Op zaterdag 16 december verwelkomt de stad Turnhout de eerste editie van de « nieuwe » Kempenrally. De wedstrijd voor oldtimers is een regelmatigheidsrally naar het voorbeeld van de Legend Boucles. Er wordt gereden in twee categorieën: 80 km/h gemiddeld en 60 km/h. De eerste deelnemer gaat van start om 8h en de deelnemers krijgen 6 verschillende klassementsproeven voor de wielen, verspreid over vier gemeenten: Turnhout, Rijkevorsel, Lille en… Baarle-Nassau. In de Nederlandse enclave worden twee RT’s verreden. De deelnemers zullen trouwens goed wakker moeten zijn, want het roadbook wordt pas bij de start overhandigd. Het parcours blijft strikt geheim, dus verkennen is uitgesloten. Er worden zelfs geen nota’s ter beschikking gesteld, maar enkel stafkaarten.

In de jaren 70 en 80 was de Kempenrally een van de smaakmakers van het nationaal kampioenschap. Het palmares bevat alle grote namen, zoals Gilbert Staepelaere, Gaby Goudezeune, Flory Roothaert, « Didi », Hermes Delbar… Maar, de winnaar van de laatste editie in 1987, Michel Smets, toen navigator van « Yupi », zal er opnieuw bij zijn volgend weekend in Turnhout. Deze keer niet als navigator, maar als rijder met een Opel Kadett.

Het veld bevat wel meer « legendarische » namen, zoals Eric Van Peer, die met een BMW 2002 Tii zal rijden, en Dirk Vermeersch, die in zijn Fiat 124 Abarth genavigeerd zal worden door Rik Darimont. Eric Van Bourgonie zal een Simca2 besturen. Guino Kenis zal het parcours openen met zijn BMW 2002, maar zijn BMW M3 E30 wordt toevertrouwd aan een gereputeerde gastrijder, niemand minder dan 10-voudig Belgisch kampioen rallycross François Monten. Christophe Jacob zal er ook bij zijn, net als Dirk Van Rompuy met zijn Opel Ascona.

Afspraak zaterdag in Turnhout voor de Kempenrally 2017! Meer info op www.kempenrally.be.